Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Nisan 2015 Pazar

DAMAK TADI

Baklalı Pazı Sarma :Malz.1 kilo pazı
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 adet patates
1 çay bardağı ince bulgur
1 su bardağı haşlanmış iç bakla
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı: Soğanı rendeleyip yağda 5 dakika kavurun ve üzerine rendelenmiş patatesleri koyup 5 dakika daha pişirin. Haşlanmış yeşil mercimeği, baharatları baklayı da içine ilave edip, ocaktan alın. Pazı yapraklarını sıcak suyun içinde 5 dakika tutup çıkartın. Bu yaprakların içine iç malzemeyi kaşıkla yerleştirip top gibi iri katlayın ve tepsiye dizin. Üzerine bir su bardağı su koyup 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Sunumda domates püresinin üzerinde güzel ve lezzetli olacaktır.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder