Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Nisan 2015 Pazar

DAMAK TADI

Talaş böreği:Malz.6 adet milföy hamuru
200 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 havuç
1 patates
Yapılışı: Öncelikle iç malzemesini hazırlamak için soğanı çok ince doğrayın ve tereyağında kavurun. Daha sonra içine küp doğranmış etleri atın ve kavurmaya devam edin. Küp doğranmış havuç, patates ve bezelyeyi içine ekleyip karıştırın. Salça ve çok az su ilave ederek 10 dakika pişirin. Bu karışım soğuyunca milföy hamurlarının içine paylaştırın. Mektup gibi katlayıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Çıkınca sıcak olarak servis yapın.
DAMAK TADI..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder