Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Nisan 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Fırında Sebzeli Mantar:Malz.15 adet mantar
2 kabak
2 patates
1 çay bardağı çiğ krema
1 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
200 gram tavuk eti
Yapılışı: Kabak ve patatesleri iri parçalar halinde doğrayın. Tencerenin içine tereyağını ve kremayı döküp ısıtın. İçine irice doğranmış soğanı, kabağı ve patatesi atın. Birlikte 5 dakika kadar kaynatın. Tavuk etlerini de irice doğrayıp tencereye sebzelerin içine alın. Kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak hepsinin kremanın içinde pişmesi gerekiyor. Sebzeler pişince içleri boş olan mantarlara doldurun. 20 dakikada fırında pişirip servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın. Tavuk yerine balıketiyle de aynı işlemi yapabilirsiniz. İstenirse içine hiç et koymadan sadece sebzelerle de yapılabilir.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder