Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Nisan 2015 Perşembe

DAMAK TADI

FALAFEL (NOHUT KÖFTESİ):Malz.2 su bardağı haşlanmış nohut
2 diş sarımsak
1 adet soğan
Kızartmak için sıvı yağ
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
Yeteri kadar un
YAPILIŞI
Haşlanmış nohutların kabuğunu soyun ve hepsini kalınca bir tel süzgeçten geçirin. Soğanı rendeleyin, sarımsakları ezin, maydanozu incecik kıyın. Süzgeçten geçirdiğiniz nohutların üzerine bütün malzemeleri koyarak yoğurun. Aldığı kadar unu eleyerek bir kez daha yoğurun. Elinizle yuvarlak köfteler yapıp kızgın yağda kızartın. Eğer dağılırsa bilin ki un az gelmiştir. Biraz daha un ilâve edebilirsiniz.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder