Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Nisan 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Çilekli tart:Malz.2 yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kıyılmış fındık
2 çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
İçi için
400 gram çilek
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
Yapılışı: Öncelikle tart hamurunu tüm malzemeleri karıştırıp hazırlayın. Yuvarlak bir kalıba koyun. Çilekleri ayıklayıp tencereye bırakın ve şeker, suyla 5 dakika pişirin. Üzerine nişastayı suyla katın, koyulaşacaktır hemen hamurun üzerine dökün. Üzerine hamurdan şeritler yapın ve 180 derecede 30 dakika kadar pişirip çıkartın. Soğutup servis yapın.
DAMAK TADI..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder