Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Nisan 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Püreli Külbastı :Malz.400 gr kuzu külbastı
2 domates
2 köy biberi
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
Sıvı yağ, tuz, karabiber
1 dal biberiye
Patates püresi için
4 haşlanmış patates
1 su bardağı süt
1 çay bardağı çiğ krema
Tuz, karabiber
50 gram eski kaşar peyniri
Yapılışı: Külbastıyı tuz, karabiber ve biberiye ile harmanlayıp dinlendirin. Soğanı doğrayıp sıvı yağla birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Sarımsağı katıp kavurduktan sonra altını kapatın. Patates püresi için, patatesleri haşlayın. Haşlanmış patatesleri rendeleyip, tencereye koyun. Süt, krema, tuz ve karabiber ilave ederek püre olana kadar pişirin. Külbastı etleri geniş bir tavada biraz sıvı yağla önlü arkalı pişirin. Domates ve biberleri doğrayıp sıvı yağla yarı kıvamda pişirin. Servis tabağına patates püresini koyun. Etlerle birlikte servis edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder