Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

31 Ağustos 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Reçelli çörek:Malz.1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı yoğurt

3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçi için
1 çay bardağı çilek reçeli
Yapılışı: Öncelikle yağı, şekeri, yumurta ve yoğurdu çırpın. İçine vanilya, kabartma tozu ve azar azar unu ekleyip yoğurun. Cevizi, tarçını da ilave ederek unlanmış zeminde açın ve yuvarlak kesin ortasına reçeli koyup diğer yuvarlağı üzerine kapatın ve kenarlarını bastırıp tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında 20 dakika pişirip pudra şekeri serpip ikram edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Zeytinyağlı barbunya:Malz.2 kilo kuru barbunya
2 soğan
2 çorba kaşığı salça
3 sivri biber
3 diş sarımsak
2 havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
1 limon
Yapılışı: Barbunyayı akşamdan ıslatın. Sabah suyunu döküp rendelenmiş soğanla birlikte tencerede zeytinyağında kavurun. 5 dakika kavrulunca üzerine salçasını, sarımsağını, havuçları, biberini ekleyip karıştırın. İstenirse rendelenmiş domates de ekleyebilirsiniz. Suyunu üzerini geçmeyecek kadar ekleyin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte 40 dakika pişmeye bırakın. Barbunyalar pişince kıyılmış maydanozu şekeri ekleyip soğumaya bırakın. Servis yaparken limon suyu çok yakıştığından üzerine sıkıp soğuk olarak servis edebilirsiniz.
DAMAK TADI...

29 Ağustos 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Kolay acıbadem kurabiyesi:Malz.6 çay bardağı un
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı erimiş tereyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş çiğ badem
Yapılışı: Derin bir kabın içinde önce yağı eritin. Üzerine bademleri kıyın ve sonra tüm malzemeleri karıştırın. Parçalar kopartın elinizde yuvarlayıp tepsiye dizin. 180 derecede 20 dakika pişmeye bırakın.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Mercimek pilaki:Malz.1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı yeşil mercimek
2 adet patates
2 adet havuç
5 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı şeker
Tuz
1 tatlı kaşığı kur nane
Yapılışı: Mercimekleri önceden bir taşım haşlayıp şeker ve tuzu ekleyip süzün. Tencerede yağı kızdırıp sarımsakları küp doğranmış sebzeleri ve süzülmüş mercimeği koyun. Üzerine biraz su ekleyip 15 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ve kuru nane ekleyerek ikram edin.
DAMAK TADI...

28 Ağustos 2015 Cuma

DAMAK TADI

DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Çiğ kabak salatası:Malz.2 adet kabak
200 gram süzme yoğurt
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
2 çorba kaşığı galeta unu
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Yapılışı: Çiğ kabakları rendeleyip suyunu sıkın ve bir kaba alın. Üzerine galeta unu ve cevizle karıştırın. Sarımsaklı yoğurt yapın içine dereotunu kıyıp karıştırın. Tüm malzemeyi bir kabın içinde harmanlayın, servis tabağına alıp ikram edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Üçgen Börek:Malz.1 adet yufka
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Yanında dilim kaşar peynir ve çeri domatesler
Yapılışı: Sadece bir yumurta ve bir yufkayla yapılan bir börek bu. Yumurtayı çırpın ve yufkanın üzerine sürün. Sarıp üçgen şeklinde kesip yağda kızartın. İsterseniz yumurtayı sürünce üzerine pul biber kekik gibi baharatlar serpin. Tadı daha farklı oluyor. Yanında peynirle ve domatesle servis yapın.DAMAK TADI...

27 Ağustos 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Köfte ekmek sepeti:Malz.400 gram kıyma
1 adet soğan
1 demet fesleğen
5 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Kimyon, tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 adet patlıcan
2 adet sivri biber
10 adet sandviç ekmeği
Yapılışı: Mutfak robotunun içine kıyma, soğan, yıkanmış fesleğen yapraklarını doldurun. Üzerine de sarımsakları, baharatları ve zeytinyağını ekleyip çalıştırın iyice çekin. Köfte harcından minik yuvarlak köfteler yapın. Tavada kızartın. Patlıcanları da küp doğrayıp tavada kızartın. Üzerine sivri biberi de doğrayın hepsini karıştırıp köftelerin üzerine ekleyebilirsiniz. Bu köfteli patlıcanlı karışımı içleri boşaltılmış sandviç ekmeklerinin içine koyun. İsterseniz biraz fırında ısıtıp sıcak sıcak ikram edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Yoğurt soslu kıymalı bazlama:Malz.2 adet bazlama
2 çorba kaşığı tereyağı
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 demet maydanoz
2 domates, sivri biber
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı: Kıymayı bir miktar kavurup üzerine tereyağını ekleyin 5 dakika pişirin. İçine rendelenmiş soğanı ve domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Maydanoz ince kıyın kimyon, karabiber, pul biberi içine karıştırıp kıymalı harcı hazırlayın. Bazlamaları ikiye bölün fırında kızartın. Servis tabağına alın ve kıymalı içten üzerine bolca dökün. Sarımsaklı yoğurdu da üzerine gezdirip sıcak olarak ikram edin.
DAMAK TADI...

25 Ağustos 2015 Salı

DAMAK TADI

Kakaolu anne keki:Malz.4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
1 paket vanilya
1 çay bardağı su
2 adet portakalın kabuğu
1 çay bardağı kakao
Yapılışı: Yumurta ve şekeri derin bir kabın içinde çırpın. Unu kabartma tozunu, kakao ve suyu ekleyin. Portakal kabuklarının rendesini, cevizleri, istenirse parça çikolataları da ekleyip karıştırın. Bu karışımı ortası delik bir kek kalıbının içine boşaltın. 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkınca biraz ılınınca üzerine nemli bir bez örtün. 5 dakika dinlendirin ve dilimleyip servis yapın.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Sebzeli incik:Malz.1,5 kilo kuzu incik
15 adet arpacık soğan
1 adet kabuk tarçın
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı tane karabiber
Tuz, kekik, kırmızıbiber
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
3 adet havuç
3 adet patates
5 adet dolmalık biber
2 adet patlıcan
Yapılışı: Öncelikle eti yıkayıp kızgın bir tencerede mühürleme işlemi yapın. Yani her tarafını rengi dönünceye kadar kızartın. Daha sonra içine irice doğranmış sebzeleri, arpacık soğanları üzümü, tarçını ve baharatları atın, üzerini geçecek kadar sıcak su koyun, kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Yaklaşık 2 saat boyunca kısık ateşte pişirin. Etleri iyice pişince salçalı sosunu hazırlamaya başlayın. Bunun içine tereyağını tencereye ekleyip eritin ve üzerine salçayı rendelenmiş domatesi ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Bu domates sosu ve etlerle ilave edip karıştırın ve sıcak sıcak yemeği sunun.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Fındıklı kek:Malz.3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 adet limon
8 çorba kaşığı un
Yapılışı: Öncelikle şeker ve yumurtaları çırpın. Üzerine sıvı malzemeleri de ilave ederek karıştırmaya devam edin. Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu da sıkıp içine karıştırın. Kuru malzemeleri ekledikten sonra fazla karıştırmadan yağlanmış kek kalıbına aktarın ve üzerine kıyılmış fındıkları serin. 170 derecede pişmeye bırakın.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Nohut köftesi:Malz.2 su bardağı nohut
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un, tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı: Nohudu haşladıktan sonra, robot veya çatal yardımıyla püre haline getirin. Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın. Maydanozu temizleyin ve ince kıyın. Tüm bu malzemeyi bir kapta karıştırın. Üzerine, kimyon, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Ardından 1 su bardağı unu yedirerek ilave edin. Macun kıvamına gelmiş karışımdan parçalar koparıp, şekil verin. Kızgın sıvı yağda kızartıp servis yapın.
DAMAK TADI...

24 Ağustos 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Leblebi şekerli pasta:Malz.1 adet sade pandispanya
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kremşanti
2 su bardağı süt
Dilediğiniz mevsim meyveleri
Süslemek için
Dilediğiniz miktarda renkli leblebi şekeri
Yapılışı: 1 su bardağı suyu, toz şekerle birlikte karıştırarak ılınıncaya kadar 4-5 dakika pişirin. Pandispanyanın iki parçasını da hazırladığınız ılık şekerli suyla ıslatın. Bir kapta kremşantiyi, soğuk sütle elde veya mikserle çırpın. Mevsim meyvelerini küp şeklinde doğrayın. Kremşantinin yarısına küp meyveleri katıp karıştırın. Servis tabağına ıslatılmış kekin bir parçasını yerleştirip üzerine kremşantiyle karıştırdığınız meyveleri koyup yayın. Diğer keki üzerine kapatın. Kalan kremşantiyi pastanın üzerine sürün. Renkli leblebi şekerleriyle pastayı süsleyip, bir süre buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Kabaklı makarna:Malz.Yarım paket domatesli makarna
1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
2-3 dal maydanoz
2-3 dal dereotu
Yapılışı: Makarnaları tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp bekletin. Bu arada kabak ve soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri zeytinyağında 5 dakika soteleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Ardından üzerine makarnaları katın, karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Doğranmış maydanoz ve dereotu ilavesiyle servis yapın.
DAMAK TADI...

22 Ağustos 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Süper piyaz:Malz.2 su bardağı haşlanmış fasulye
1 adet soğan
1 adet domates
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 limon suyu
Tuz, zeytinyağı
5 yaprak kıvırcık salata
Yapılışı: Öncelikle haşlanmış fasulyeleri sirke ve zeytinyağıyla karıştırıp 5 dakika dinlendirin. Soğanları piyazlık doğrayıp tuzla ovalayın ve fasulyelerin üzerine ekleyip karıştırın. Kıyılmış domates, kıvırcık salata ve diğer malzemelerle servis tabağına alıp köftenin yanında ikram edin. Çok lezzetli bir piyaz oluyor. İsteyen üzerine yumurta da haşlayıp koyabilir.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Edirne köftesi:Malz.600 gram dana etinin göğüs kısmından kıyma
1 adet soğan
4 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
Acı sosu için
3 çorba kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı: Öncelikle soğanı rendeleyin ve derin bir kaba alın. Üzerine tüm malzemeleri ekleyip yoğurun. Aslında mutfak robotundan bir kere geçirilse daha lezzetli oluyor. Ya da kıyma makinesinden geçirip hazırlayın bir gece bekletin. Daha sonra köfte harcına şekil verip ızgarada pişmeye bırakın. Yanında acı sosu için tüm malzemeleri karıştırıp sos yapın.
DAMAK TADI...

21 Ağustos 2015 Cuma

DAMAK TADI

Kurabiyeler :Malz.2,5 su bardağı un
150 gram tereyağı
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
2 yumurta
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
1,5 çay bardağı karışık reçeller
Yapılışı: Öncelikle kuru malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. İçine sonra yumurta ve yağı ekleyip hamur haline getirip unlanmış zeminde açın. İçine bir tatlı kaşığı ayva reçeli koyup hamurla kapatın, elinizle tekrar yuvarlayın. Yumurtanın akını sürün, etrafına ceviz serpip tepsiye dizin. Ortasına bastırıp çukur yapın. 200 derecede 30 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Çay saatinde ikram edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Yeşil kanepeler:Malz.1,5 su bardağı bezelye
1 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gram beyaz peynir
8 dilim ince kepekli tost ekmeği
Yarım demet dereotu
Yapılışı: Öncelikle bezelyeleri bir mutfak robotunun içinde ezin. İçine diğer malzemeleri de koyup ezin. Bu çok güzel bir cips sosu da oluyor. Tost ekmeklerinin üzerine sürüp dereotuyla süsleyip ikram edin. Atıştırmalık için ideal.
DAMAK TADI...

20 Ağustos 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Sarı biber dolması:Malz.Renkli dolmalık biberler
1 çay bardağı ceviz içi
6 adet sarı dolmalık biber
200 gram lor peyniri
2 adet soğan
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 çay bardağı ince kısırlık bulgur
2 diş sarımsak
Baharatlar
Yapılışı: Sarı dolmalık biberleri temizleyip hazırlayın. Kısırlık bulgurun üzerine biraz sıcak su döküp şişmesini bekleyin. Soğanı ince bir şekilde rendeleyin. Bir kabın içine alın. Üzerine ince kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Bulguru,sarımsak cevizi de içine yerleştirip karıştırın. Bu karışıma baharatları ekleyip hazırlayın. Dolmalık biberlerin içine paylaştırın isterseniz, 15 dakika kadar pişirin. İsterseniz çiğ olarak ikram edin. Servis tabağına alıp ikram edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Maklube:Malz.1 adet patates
1 adet soğan
300 gram küçük kuşbaşı dana eti
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı sıcak su
Süslemek için
Yarım demet maydanoz
1 adet havuç
1 adet dolmalık biber
6 adet çeri domates
Yapılışı: Öncelikle etleri bir tencerede kavurun, üzerine biraz su ekleyip pişirin. Başka bir tavada patatesleri halka kesin, kızartıp bir yere alın. Pirinçleri de kavurup hazırlayın. Pilavı yapacağınız tencereye önce soğanları halka şeklince kesip dizin. Üzerine kavrulmuş etleri, sırayla kızarmış patatesleri, pirinçleri ve suyu ekleyin, kapağını kapatıp pişirin. Servis tabağına ters çevirip süsleyin. Gösterişli bir yemek oluyor.
DAMAK TADI...

19 Ağustos 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Acılı tavuk kanatları:Malz.600 gram tavuk kanadı
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı: Tavuk kanatlarını bir kabın içine alın ve üzerine tüm malzemeyi koyup iyice harmanlayın. 20 dakika kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra fırın kabına aktarın ve 200 derecedeki fırında güzelce kızarıncaya kadar pişmeye bırakın. Sıcak sıcak ikram edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

sucuklu yumurta:Malz.150 gram sucuk
5 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Yapılışı: Önce sucukları ince dilimleyin, tavaya alın. Üzerine suyu döküp biraz pişirin. biraz daha pişirip yağ ekleyin. Son olarak yumurtaları kırıp kapağı kapatın ve 5 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak ikram edin.DAMAK TADI...

18 Ağustos 2015 Salı

DAMAK TADI

Çikolatalı pastacık:Malz.Sosu için 
300 gram bitter çikolata
2 çay bardağı çiğ krema
Keki için
1 su bardağı süt
1 yumurta
6 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı kakao
100 gram bitter çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı: Çikolataları çiğ kremanın içinde eritip sos yapın. Bir kenarda bekletin. Keki için, sütü, yumurtayı, unu ve şekeri bir kasenin içinde iyice çırpın. İçine rendelenmiş çikolata, kakao, erimiş tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra küçük kalıpların içine dökün 170 derecede 25 dakika pişirip servis tabağına ters çevirin. Üzerine yaptığınız sosu döküp çocuklara sabah kahvaltısında verin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Akdeniz pizza:Malz.Hamuru için
500 gram un
2 yumurta
20 gram kuru maya
10 gram şeker
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
Domates sosu için
3 adet domates
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
Kekik, tuz, karabiber
1 çorba kaşığı şeker
Üzeri için
200 gram beyaz peynir
150 gram taze kaşar peyniri
Çekirdeksiz siyah zeytin
4 adet sivri biber
2 çay bardağı mısır
Yapılışı: Önce hamuru hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Hamur iki katı kadar kabarınca olmuş demektir. Üzeri için soğanları kavurun, üzerine domates rendesi salça ekleyip sosunu yapın. Pizza hamuru kabarınca unlanmış zeminde açın, üzerine domates sosu peynirleri ve diğer istenilen malzemeleri ekleyin. 200 derecede 30 dakika kadar fırında pişmeye bırakın.
DAMAK TADI...

17 Ağustos 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Yufka tatlısı :Malz.2 adet yufka
1 su bardağı toz badem
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı süt
Yapılışı: Yufkayı düz bir zeminde açın. Üzerine toz bademi ve pudra şekerini serpin. Rulo şeklinde sarıp iki parmak şeklinde kesin. Bu şekilde sütün içinde bekletin. 1 saat bekleyince çekip büyüyecektir. Daha sonra da kızgın yağın içinde kızartın. Süzgeçle alıp isterseniz üzerine pudra şekeri serpin ya da dondurmanın yanında bu yaz günü harika bir tatlı oluyor.DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Izgara pirzola keyfi:Malz.4-6 parça ince dövülmüş pirzola
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz ve tane karabiber
3 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı pul biber
Domates ve biber
Yapılışı: Öncelikle dövülmüş etlerin üzerine sirke ve yağ dökün. 10 dakika kadar bekletin. Ardından da tuz ve karabiberle iki yüzünü de tatlandırın. Merak etmeyin tuz ızgara etleri yumuşatır, önceden koymanın sakıncası yoktur. Izgarayı ısıtsın ve etin üzerine kare şekiller vermek için çapraz yöntemle ızgara yapın. Sıcak tutan demir tabaklarla servis yapın. Yanında makarna, domates ve biberle harika oluyor.DAMAK TADI...

15 Ağustos 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Fındıklı kek:Malz.3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kıyılmış fındık
Yapılışı: Yumurtaları ve toz şekeri bir kabın içinde krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün, üzerine bol miktarda fındık serpin. 160 derecede 20 dakika pişirin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Sebzeli noodle:Malz.300 gram noodle için erişte
2 çorba kaşığı zeytinyağı
6 adet taze soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı bezelye
5 adet küçük mısır turşusu
3 çorba kaşığı soya sosu
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 su bardağı kuzu kuşağı ıspanak
Yapılışı: Bir tencereye su koyup kaynatın ve noodleleri 5 dakika kadar kısa sürede haşlayın. Bu arada sebzeleri uzun ince doğrayıp tavada yağın içinde kavurup pişirin. İçine haşlanmış noodleleri ekleyin ve son olarak soya sosunu da koyup sıcak olarak ikram edin. Yanında kızarmış köfte harika olacaktır.
DAMAK TADI...

13 Ağustos 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Orman meyveli bazlama:Malz.2 adet bazlama
100 gram çilek
100 gram frambuaz
100 gram böğürtlen
50 gram ahududu
2 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı bal
Yapılışı: Öncelikle meyveleri dondurucudan alıp bir tavanın içine yerleştirin. Şekeri de üzerine ilave edip kendi suyuyla kaynama noktasına getirin. İçine 2 çorba kaşığı suda çözülmüş nişastayı ekleyin, bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Bazlamaları 1 çorba kaşığı tereyağıyla tavada iki yüzünü kızartın. Süt ve balı bir kabın içinde karıştırın ve tereyağında 4 dakika kızarttığınız bazlamanın üzerine dökün. Daha sonra da üzerine pişen orman meyvelerini bolca yerleştirin. Dilimleyip ikram edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Dondurmalı fırın sütlaç:Malz.2 çay bardağı pirinç
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
1 çorba kaşığı tarçın
4 top vanilyalı dondurma
3 çorba kaşığı şeker
Yapılışı: Pirinçleri bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler biraz pişince üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince de üzerine şekerini, dövülmüş sakızı ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesi için bekleyin. Fırına dayanıklı kaplara paylaştırın, üzerine şeker serpin ve 15 dakika fırınlayıp üzerini kızartın. Soğumaya bırakın. Üzerine bol miktarda tarçın serpin. Dondurmayla ikram edin, harika oluyor.
DAMAK TADI....

11 Ağustos 2015 Salı

DAMAK TADI

Kayısılı pilav:Malz.2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
10 adet kuru kayısı
3 çorba kaşığı dolma fıstığı
Dereotu
Yapılışı: Tencereye tereyağını alın. Üzerine rendelenmiş soğan, fıstık ve doğranmış kayısıları da üzerine ekleyip kavurun. 3 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine pirinçleri ekleyin, kavurmaya devam edip üzerine suyunu verin. 20 dakika kadar orta ateşte pişirin, daha sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirip kıyılmış dereotunu serpin. 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis tabağına alın.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Zeytinyağlı barbunya:Malz.2 kilo kuru barbunya
2 soğan
2 çorba kaşığı salça
3 sivri biber
3 diş sarımsak
2 havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
1 limon
maydanoz
Yapılışı: Barbunyayı akşamdan ıslatın. Sabah suyunu döküp rendelenmiş soğanla birlikte tencerede zeytinyağında kavurun. 5 dakika kavrulunca üzerine salçasını, sarımsağını, havuçları, biberini ekleyip karıştırın. İstenirse rendelenmiş domates de ekleyebilirsiniz. Suyunu üzerini geçmeyecek kadar ekleyin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte 40 dakika pişmeye bırakın. Barbunyalar pişince kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın. Servis yaparken limon suyu çok yakıştığından üzerine sıkıp soğuk olarak servis edebilirsiniz.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Şekerli simitler :Malz.7 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
125 gram tereyağı
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
3 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı: Önce yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp üzeri için bir kaba alın. Yumurtayı ve bir yumurta sarısını yoğurma kabının içine alıp un, şeker kabartma tuzu vanilya ve yağla yoğurun. Halka şekli verip tepsiye dizin ve üzerine yumurta akı sürüp şeker serpin. 180 derecede 20 dakika pişirip ikram edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Üzümlü pasta :Malz.1 adet sade pandispanya
Kreması için
1 litre süt
5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 salkım yeşil üzüm
1 salkım kırmızı üzüm
2 çorba kaşığı şeker
1 paket toz kremşanti
1 çay bardağı süt
Yapılışı: Öncelikle sütü tencereye dökün, içine şekeri, unu, yumurtayı ekleyip karıştırarak kaynatın. Göbek atıncaya kadar kaynatın ve ocaktan alın. İçine vanilya ve tereyağını ekleyip iyice çırpın. Soğumaya bırakın. Hazır pasta tabanının iki katını da şekerli suyla biraz ıslatabilirsiniz ama gerek olmuyor aslında. Soğuyan kremayı arasına sürün. Üzümleri dizip tekrar krema ve pandispanyayı yerleştirip pastayı soğumaya bırakın. Dilimlere bölüp ikram edin.
DAMAK TADI...