Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Ağustos 2015 Salı

DAMAK TADI

Kayısılı pilav:Malz.2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
10 adet kuru kayısı
3 çorba kaşığı dolma fıstığı
Dereotu
Yapılışı: Tencereye tereyağını alın. Üzerine rendelenmiş soğan, fıstık ve doğranmış kayısıları da üzerine ekleyip kavurun. 3 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine pirinçleri ekleyin, kavurmaya devam edip üzerine suyunu verin. 20 dakika kadar orta ateşte pişirin, daha sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirip kıyılmış dereotunu serpin. 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis tabağına alın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder