Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Ağustos 2015 Salı

DAMAK TADI

Nohut köftesi:Malz.2 su bardağı nohut
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un, tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı: Nohudu haşladıktan sonra, robot veya çatal yardımıyla püre haline getirin. Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın. Maydanozu temizleyin ve ince kıyın. Tüm bu malzemeyi bir kapta karıştırın. Üzerine, kimyon, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Ardından 1 su bardağı unu yedirerek ilave edin. Macun kıvamına gelmiş karışımdan parçalar koparıp, şekil verin. Kızgın sıvı yağda kızartıp servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder