Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Ağustos 2015 Salı

DAMAK TADI

Sebzeli incik:Malz.1,5 kilo kuzu incik
15 adet arpacık soğan
1 adet kabuk tarçın
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı tane karabiber
Tuz, kekik, kırmızıbiber
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
3 adet havuç
3 adet patates
5 adet dolmalık biber
2 adet patlıcan
Yapılışı: Öncelikle eti yıkayıp kızgın bir tencerede mühürleme işlemi yapın. Yani her tarafını rengi dönünceye kadar kızartın. Daha sonra içine irice doğranmış sebzeleri, arpacık soğanları üzümü, tarçını ve baharatları atın, üzerini geçecek kadar sıcak su koyun, kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Yaklaşık 2 saat boyunca kısık ateşte pişirin. Etleri iyice pişince salçalı sosunu hazırlamaya başlayın. Bunun içine tereyağını tencereye ekleyip eritin ve üzerine salçayı rendelenmiş domatesi ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Bu domates sosu ve etlerle ilave edip karıştırın ve sıcak sıcak yemeği sunun.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder