Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Ağustos 2015 Salı

DAMAK TADI

Acılı humus:Malz.2,5 su bardağı haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
1 adet Arnavut biberi
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
2 limon suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı: Mutfak robotuna yeni haşlanmış sıcak nohudu, haşlama suyundan bir su bardağı suyu ekleyin, içine Arnavut biberini koyup püre haline getirin. Tahin, zeytinyağı ve limon suyu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Ezilmiş sarımsak, kimyon, tuz ve pul biberi ekleyip kıvamına bakın. Gerekirse biraz daha üzerine zeytinyağı ve limon suyu ekleyebilirsiniz. Servis tabağına alıp kızarmış ekmekle servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder