Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Ağustos 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Dondurmalı fırın sütlaç:Malz.2 çay bardağı pirinç
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
1 çorba kaşığı tarçın
4 top vanilyalı dondurma
3 çorba kaşığı şeker
Yapılışı: Pirinçleri bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler biraz pişince üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince de üzerine şekerini, dövülmüş sakızı ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesi için bekleyin. Fırına dayanıklı kaplara paylaştırın, üzerine şeker serpin ve 15 dakika fırınlayıp üzerini kızartın. Soğumaya bırakın. Üzerine bol miktarda tarçın serpin. Dondurmayla ikram edin, harika oluyor.
DAMAK TADI....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder