Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Ağustos 2015 Salı

DAMAK TADI

Üzümlü pasta :Malz.1 adet sade pandispanya
Kreması için
1 litre süt
5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 salkım yeşil üzüm
1 salkım kırmızı üzüm
2 çorba kaşığı şeker
1 paket toz kremşanti
1 çay bardağı süt
Yapılışı: Öncelikle sütü tencereye dökün, içine şekeri, unu, yumurtayı ekleyip karıştırarak kaynatın. Göbek atıncaya kadar kaynatın ve ocaktan alın. İçine vanilya ve tereyağını ekleyip iyice çırpın. Soğumaya bırakın. Hazır pasta tabanının iki katını da şekerli suyla biraz ıslatabilirsiniz ama gerek olmuyor aslında. Soğuyan kremayı arasına sürün. Üzümleri dizip tekrar krema ve pandispanyayı yerleştirip pastayı soğumaya bırakın. Dilimlere bölüp ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder