Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2 Ağustos 2015 Pazar

DAMAK TADI

Salçalı tavuk butları:Malz.7 adet tavuk budu
2 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
5 diş sarımsak
1 adet soğan
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı: Zerdeçalı, salçayı, şekeri ve yağı bir kabın içinde çırpın. Sarımsakları soyup ikiye bölün. Butların üzerine tuz, karabiber ve zerdeçal karışımını bolca sürün. Kırmızı pul biberi tereyağıyla beraber karıştırın. Bütün soğanı ve sarımsakları tavuk butlarının yanına yerleştirin. Tavuğu fırın tepsisinin içine yerleştirin. 170 derecede 40 dakika kadar pişirin. Ara ara akan yağını üzerine alıp güzel bir şekilde kızarmasını sağlayın. Daha sonra fırından aldığınız tavuğun üzerine servis yapmadan önce bir miktar daha suyundan gezdirin. Yanında da bulgur pilavıyla ikram edin.
DAMAK TADI....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder