Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Ağustos 2015 Salı

DAMAK TADI

Islak kurabiye:Malz.1 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı un
1 ya da 2 yumurta
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 adet limon kabuğu rendesi
Üzeri için
1 su bardağı şeker ve su
Yapılışı: Derin bir kabın içinde tereyağı ve yumurtayı iyice çırpın. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi nişasta ve unu eleyip karışımın üzerine ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. İstediğiniz şekillerde tepsiye dizin. Fırın tepsisine dizip 170 derecedeki fırında 25 dakika pişirip çıkartın. Fırından çıkınca üzerine şeker ve suyu kaynatıp karıştırın ve bu şerbete batırıp çıkartın. Çayın ve kahvenin yanında çok lezzetli olan bir kurabiye.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder