Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Ağustos 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Kakaolu irmik:Malz.2 su bardağı irmik
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kakao
1 çay bardağı ceviz
Şerbeti için
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
Yapılışı: Büyük bir tavanın içinde irmiği ve yağı yaklaşık 15 dakika kadar kavurun. Daha sonra üzerine kakaoyu ekleyip kavurmaya devam edin. Diğer taraftan şekeri ve sütü kaynatın, kavrulan helvanın içine ekleyip kavurmaya devam edin. Demlenmeye bırakın. Üzerine ceviz kıyıp ekleyin ve kaşıkla şekillendirin. Servis tabaklarına isterseniz tek tek kaşıkla isterseniz de bütün olarak yerleştirip sunum yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder