Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Ağustos 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Fındıklı kek:Malz.3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kıyılmış fındık
Yapılışı: Yumurtaları ve toz şekeri bir kabın içinde krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün, üzerine bol miktarda fındık serpin. 160 derecede 20 dakika pişirin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder