Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Ağustos 2015 Pazar

DAMAK TADI

Acılı kısır :Malz.1,5 su bardağı ince bulgur
2 adet domates
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 adet soğan
5 dal taze soğan
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
1 çay bardağı nar ekşisi
1 çorba kaşığı acı pul biber
Kimyon, tuz, karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limon
1 adet marul
Yapılışı: Öncelikle ince bulguru bir kabın içine alın ve üzerine sıcak suyunu verip kapağı kapatın ve bulgurun şişmesini bekleyin. Bu arada yeşillikleri kıyıp domatesleri ve diğer tüm malzemeleri şişen bulgurun üzerine döküp karıştırın. Zeytinyağı limon suyu ve nar ekşisini ilave ederek marul yapraklarıyla ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder