Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30 Mayıs 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Sütlü kek tatlısı:Malz.4 yumurta
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı karbonat
1 limonun suyu
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı nişasta
2 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
2 su bardağı soğuk süt
Yapılışı: Yumurta ve şekeri bir kabın içinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Limon suyu, karbonat, kabartma tozu, irmik ve unu da ilave edip karıştırın. Sade olan bu kek harcını, yağlanmış ve un serpilmiş kalıplarının içine dökün. 190 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkan tatlının üzerine 2 su bardağı sütü dökün, çekmesini bekleyip ikram edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Kırmızıbiber Dolması :Malz.1 kilo dolmalık kırmızıbiber
300 gram kıyma
2 çay bardağı pirinç
1 baş sarımsak
1 adet soğan
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı kuru nane
100 gram margarin
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Dolmalık biberleri temizleyin. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Sarımsak ve soğanı soyup kıyın. Pirinç, kıyma, margarin, maydanoz, tuz, pul biber, soğan, sarımsak ve nar ekşisini birlikte iyice karıştırın. Karışımı biberlerin içine fazla sıkıştırmadan doldurun. Tencereye dizin. Üzerine 1-2 su bardağı su ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan indirip üzerine, kuru naneyi dökün ve bu şekilde 5 dakika demlendirin. Servisi sıcak sıcak yapın.
DAMAK TADI...

29 Mayıs 2015 Cuma

DAMAK TADI

Elma tatlısı:Malz.4 adet yeşil sert elma
1 su bardağı şeker
1 adet kabuk tarçın
3-4 diş karanfil
2 su bardağı su
2 damla kırmız gıda boyası ya da 200 gram vişne
Üzeri için çırpılmış kremşanti
File Antep fıstığı
Kiraz şekerlemesi
Yapılışı: Elmaları soyacakla soyun. İçini oyun ve altını kesip tencereye düz koyun. Üzerine şekeri, suyu, tarçını, karanfili ve gıda boyasını koyup kaynatın. Rengi dönen ve yumuşayan elmaları servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Servis yaparken sıkma torbalıyla kremşanti sıkın, süsleyip ikram edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Sucuklu Fesleğenli Tost:Malz.4 adet tost ekmeği
4 dilim kaşar peyniri
6 dilim sucuk
5 yaprak fesleğen
1 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
Yapılışı: Öncelikle zeytinyağı, sarımsak ve fesleğeni havanda ezip ekmeklerin üzerine sürün. Kat kat sucuk, domates ve peynir dilimlerini yerleştirin tost makinesinde güzelce pişirip ikram edin.
DAMAK TADI...

28 Mayıs 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Sağlıklı yoğurt:Malz.300 gram yoğurt
1 çorba kaşığı zerdeçal
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı nar ekşi
10 adet çiğ badem
10 adet ceviz
1 tatlı kaşığı toz zencefil
Kırmızı acı pul biber
2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
Yapılışı: Sabah kahvaltısı için çok ideal bir karışım. Tüm sağlıklı baharatlar bu karışımda oluyor. Yoğurdu biraz çırparak kaplara koyun ve diğer malzemeleri üzerine döküp hemen tüketin. Akşam yerseniz göbek yağlarını da eritiyor; bilginiz olsun.
DAMAK TADI....

DAMAK TADI

Ispanaklı Kiş:Malz.2 adet yufka
1 su bardağı süt
2 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
İçi için
1 adet taze soğan
100 gram peynir
2 kabak
400 gram ıspanak
Tuz, karabiber
Yapılışı: Yuvarlak bir fırın kabının içine yufkaları kenarlardan sarkacak şekilde koyun. Sarkan kısımlarını kesip içine yerleştirin. Ispanakları, soğanı kıyıp yağda biraz kavurun ve kabın içine koyduğunuz yufkanın üzerine doldurun. Bir kabın içinde süt, yumurta ve tereyağını karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın. İstenirse kiş hamurunu un, tereyağı ve suyla da yapabilirsiniz.
DAMAK TADI...

27 Mayıs 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Zeytin salatası:Malz.200 gram yeşil zeytin
2 adet domates
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
4 dal taze soğan
1 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı: Öncelikle tüm yeşillikleri yıkayıp ince bir şekilde kıyın ve bir kaba alın. Üzerine yağı döküp karıştırın. Çekirdekleri çıkartılmış zeytinlerin üzerine de limon suyunu sıkıp karıştırın. Daha sonra hepsini aynı kabın içinde birleştirip harmanlayın ve servis tabağına aktarın. Yaz ayları için çok güzel bir salata oluyor. İsteyen ceviz ve nar ekşisi de koyabilir.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Nohutlu Patlıcan Dolması:Malz.400 gram kuru ya da taze patlıcan
İçi için
1,5 su bardağı nohut
1 su bardağı pirinç
2 domates
2 soğan
2 sivri biber
1 demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Kuru patlıcan kullanacaksanız kaynayan tuzlu suda 5 dakika kadar haşlayın ve süzün. Taze patlıcan ise içini oyup tuzlayıp yıkayın. İç malzemesi için pirinci yıkayıp derin bir kabın içine alın. Kıyılmış maydanozu, soğanı az haşlanmış nohutları, rendelenmiş domatesi ve ince doğranmış biberi de ekleyip karıştırın. Son olarak içine baharatları ilave edin. Bu iç harcı patlıcan içlerine doldurun. Daha sonra da tencereye dizin. Hepsini bitirince dolmaların üzerine sıvı yağı gezdirin. Dolmaların yarısına gelecek kadar da su ekleyin. Ocak üzerinde kapağı kapalı olarak 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Pişince servis tabağına alıp sıcak olarak ikram edin. Kıyma isteyenler malzemelere 300 gram kıyma koyabilir.
DAMAK TADI...

26 Mayıs 2015 Salı

DAMAK TADI

Kahve kurabiyesi:Malz.2 su bardağı un
150 gram tereyağı
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
1 çay bardağı damla çikolata
2 yumurta
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Yapılışı: Öncelikle kuru malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Sonra yumurta ve yağı ekleyin hamur haline getirip rulo yapın. Bir saat dolapta bekletin ve küçük top şekli verip fındığa bulayın. 200 derecede 20 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Çay saatinde ikram edin. Uzun süre dayanabilen çok lezzetli bir kurabiye.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Patlıcan püreli köfte keyfi:Malz.400 gram kıyma
3 diş sarımsak
1 soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kekik
2 çorba kaşığı galeta unu
1 yumurta
2 adet haşlanmış patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet közlenmiş patlıcan
4 dal maydanoz
Yapılışı: Kıyma, ezilmiş sarımsak, maydanoz rendelenmiş soğan, baharatlar ve galeta ununu bir kabın içinde yoğurup 10 dakika dinlendirin. Bu karışımın içine istenirse 1 yumurta akı eklenebilir. Yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Bol yağda ya da fırında pişirin. Püresi için patatesleri ezip tereyağı ve ezilmiş patlıcanla püre haline getirin ve servis tabağının altına yerleştirin Üzerine kızarttığınız köfteleri dizip sıcak olarak ikram edin.
DAMAK TADI...

25 Mayıs 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Çikolatalı Pasta :Malz.Kreması için
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı un 
kakao
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
Ayrıca
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
1 paket kakaolu pasta keki
Üzeri için
200 gram böğürtlen
Yapılışı: Bir kabın içinde sütü, şekeri, unu ve yumurta sarısını çırpın. Ocak üzerinde pişirin. İçine eritilmiş tereyağını  kakaoyu ve vanilyayı da ekleyin. Kakaolu pasta kekini şekerli sütle ıslatıp kremayı ve böğürtlenin bir kısmını yerleştirin. Tekrar keki yerleştirin ve üzerine kalan kremayı sürüp böğürtlenlerle süsleyin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletip dilimleyerek servis yapın.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Domatesli makarna:Malz.3 domates
1 kırmızı dolmalık biber
2 su bardağı makarna
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı kekik, kırmızı pul biber
Yapılışı: Makarnaları haşlayıp süzün. Domatesleri doğrayıp biberi küp şeklinde ince kıyın. Tavada zeytinyağı içinde domatesi salçayı ve biberi 10 dakika sote edin. Daha sonra baharatlarla ve haşlanmış makarnayı içine döküp karıştırın. Büyük bir kaba alıp sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.DAMAK TADI...

23 Mayıs 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Köfteli patlıcan bohçası:Malz.600 gram kıyma
1 adet soğan
3 dilim ekmek içi
Yarım demet maydanoz
7 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
2 adet domates
4 adet patlıcan
Tuz, karabiber
1 su bardağı su
Yapılışı: Derin bir kabın içinde köfte için rende soğanı, kıymayı, kıyılmış maydanozu, ekmek içini tuzu ve karabiberi yoğurun, şekil verip kızartın. Patlıcanları uzun şeritler halinde kesip kızartın. İçine köfteleri koyup sarın ve fırın tepsisine dizin. Biberleri dilimlenmiş domates olarak dizin. Aralarına biberleri dizin, salça ve suyu bir yerde karıştırıp üzerine gezdirin. Tencerede 35 dakika 200 derecede fırında kızartıp pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Karışık Sebzeli Mücver:Malz.2 kabak
2 havuç
Yarım demet taze soğan, dereotu ve maydanoz
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
6-7 çorba kaşığı un
Yapılışı: Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkıp bir kabın içine alın. Üzerine havuçları rendeleyin. Yeşillikleri de ince bir şekilde kıyıp üzerine ekleyin. Yumurta ve unu da bu karışıma ilave edin. Son olarak baharatları ve kabartma tozunu ekleyin. Fazla sulu bir karışım olursa 3 çorba kaşığı unla birlikte harmanlayıp kızgın yağın içine kaşık dökerek pişirin. Yağda kızartmak istemeyenler 180 derecedeki fırında pişirebilir. Servis tabağında üzerine istenirse yeşillik ve domatesle ikram edilebilir.
DAMAK TADI...

22 Mayıs 2015 Cuma

DAMAK TADI

Cevizli irmik helvası:Malz.2 su bardağı irmik
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz ya da dolma fıstığı
Şerbeti için
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
Yapılışı: Büyük bir tavanın içinde irmiği ve yağı yaklaşık 15 dakika kadar kavurun. Diğer taraftan şekeri ve sütü kaynatıp kavrulan helvanın içine ilave ederek kavurmaya devam edin. Demlenmeye bırakın. Üzerine cevizi kıyıp ekleyin ve kaşıkla şekillendirin. Servis tabaklarında isterseniz tek tek kaşıkla isterseniz de bütün olarak yerleştirip sunum yapın.DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Kasap köftesi:Malz.500 gram kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
1 tutam karbonat
1 tatlı kaşığı kekik, pul biber
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı kuyruk yağı
Yapılışı: Köfteyi hazırlamak için kıymayı, rendelenmiş soğanı, sarımsağı, kuyruk yağını ve baharatları bir kabın içinde yoğurun. İçine karbonat koyarsanız Tekirdağ köftesi gibi olacaktır. Ama dağılsın isterseniz içine karbonat koymayın. Bir miktar galeta unu ekleyip yoğurmaya devam edin. Köftelere elinizle yassı yuvarlak şekli verip tepsiye dizip 200 derecede pişirin. Ya da ızgarada tavada da pişirebilirsiniz. Fırından çıkartıp közlenmiş domates ve biberle ikram edin.
DAMAK TADI...

21 Mayıs 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Pizza:Malz.2,5 su bardağı un
15 gram yaş maya
1 çay bardağı ılık süt
Tuz ve 1 çorba kaşığı şeker
Sosu için
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
3 adet sivri biber
1 adet soğan
zeytin
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram kaşar peyniri
Yapılışı: Ilık suda mayayı, şekeri, tuzu ve az unla mayalandırın. Daha sonra bir miktar daha un ekleyip yoğurun ve 30 dakika kabarmasını bekleyin. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp yağda kavurun. Kıyılmış sivri biberi, rendelenmiş domatesi, salçayı katıp kavurmaya devam edin. Bu karışıma az miktarda su ekleyip ocaktan alın. Hamuru çok ince açın ve üzerine domatesli harcı yayın. Rende peyniri zeytini koyup fırına verin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Dereotlu örgü çörek:Malz.1 demet dereotu
3 çorba kaşığı yoğurt
10 gram kuru maya
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
50 gram kaşar peyniri
200 gram lor peyniri
Yapılışı: Hamuru yoğurmak için öncelikle dereotunu kıyın, içine ılık süt, kuru maya, yumurta, yoğurt, tuz ve un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Son olarak içine rendelenmiş peynirleri de koyun. Bu hamuru 20 dakika dinlendirin. Hamuru unlanmış tezgah üzerinde üç adet uzun hamur parçaları yapın. Hamuru saç örgüsü yapar gibi örüp tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
DAMAK TADI...

20 Mayıs 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Soslu kek:Malz.3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
80 gram erimiş bitter çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
200 gram labne peyniri
10 adet çilek
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı: Mikser kabının içine öncelikle yumurta ve şekeri koyup çırpın. Başka bir yerde erimiş tereyağını, kakao ve erimiş çikolatayı karıştırın. Diğer bir kapta yumurta ve şekeri 3 dakika çırpın. Tereyağlı çikolatalı karışımı, yumurtalı bu karışıma ekleyin. Sürekli karıştırarak içine unu, vanilyayı içine ilave edip yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltın. 170 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine erimiş çikolata ve çiğ kremayı karıştırıp dökün dilimlere ayırarak servis yapabilirsiniz. Servis yapmadan önce labne peyniri pudra şekeri ile karıştırıp kekin üzerine gezdirin ve çileklerle süsleyip ikram edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Bulgurlu tavuk köftesi:Malz.600 gram tavuk eti
1 adet soğan
1 yumurta
4 çorba kaşığı galeta unu
2 diş sarımsak
Kekik, karabiber, tuz
1 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı ince bulgur
1 yumurta
Sosu için
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
Maydanoz
Yapılışı: Öncelikle köftesini yapmak için, tavuk etini kıyma haline getirin. İçine yumurta, galeta unu, ince irmiği, rendelenmiş soğanı, sarımsağı ve baharatları ekleyin. Son olarak haşlanmış ezilmiş patatesi ilave ederek köfte harcını hazırlayın. Yuvarlak köfteler hazırlayıp tepsiye dizin üzerine parmakla bastırıp 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkartın. Bu arada salça, tereyağı ve suyu 3 dakika kanatıp sos yapın. Köftelerin üzerine gezdirin. Üzerine bol maydanoz sepin. Sıcak servis yapın.
DAMAK TADI...

19 Mayıs 2015 Salı

DAMAK TADI

Kıymalı Patlıcan Şöleni:Malz.4 adet patlıcan
300 gram kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
2 domates
2 sivri biber
Tuz, karabiber, yenibahar
2 çorba kaşığı tereyağı ve maydanoz
Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup üzerlerini hafifçe yağlayın ve fırında 15 dakika kızartın. Bu arada kıymayı, soğanı ve yağı bir tavada kavurun. Üzerine rendelenmiş domates, sarımsak, kıyılmış sivri biber de ekleyip karıştırın. Baharatları ve maydanozu ekleyip ocaktan alın. Kızaran patlıcanların içlerini açıp bu harcı paylaştırın. Tencereye dizin üzerine bir miktar su koyup 25 dakika pişirin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Bulgur salatası:Malz.1 su bardağı iri bulgur
Ya da buğday
2 adet taze soğan
1 kırmızıbiber
1 salatalık
konserve mısır
domates
1 limonun suyu
1 çay bardağı sıcak su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz ve istenilen baharatlar
Yapılışı: İri pilavlık bulguru bir kabın içine alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Yaklaşık 5 dakika bekleyip şişmesini sağlayın. Buğday kullanacaksınız akşamdan ıslatıp iyice haşlayın. Bu arada taze soğanı,konserve mısırı domatesi, kırmızıbiberi, sarı biberi ve salatalığı ince kıyıp bulgurun üzerine ilave edin. Karıştırıp üzerine zeytinyağı gezdirin. Son olarak limon suyu ve baharatları ekleyip karıştırın servis tabağına alıp ikram edin. Bu bahar ayında çok hafif ve doyurucu bir öğün için ideal bir ikram olacaktır.
DAMAK TADI....

18 Mayıs 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Kıymalı Patlıcan Sarma :Malz.4 adet kemer patlıcanı
3 adet domates
6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
400 gram kıyma
1 soğan
4 sivri biber
Yapılışı: Patlıcanları yıkayıp kabuklarını soyun ve uzun dilimler halinde kesin. Yağda hafifçe kızartın. Kıyma ve rendelenmiş soğanı bir kabın içinde karıştırın. İçine bol rendelenmiş sarımsağı ve baharatları da ekleyip karıştırın. Patlıcanların içlerine bir parça alıp sarın. Tepsiye dizin ve üzerine bolca rendelenmiş domatesi ekleyin. Biberleri de uzun ince kesip üzerine dizin. Zeytinyağını üzerine dökün. Daha sonra kızdırılmış fırında 200 derecede 30 dakika pişmeye bırakın. Fırından alıp sıcak olarak servis yapın.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Semizotu çorbası:Malz.Yarım demet semizotu
1 soğan
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
Yapılışı: Tencerede rendelenmiş soğanı, tereyağını ve kıyılmış semizotlarını kavurun. Suyunu da ekleyip kaynatın. Üzerine ayrı bir yerde yumurta sarısı, yoğurt ve unu iyice çırpıp ekleyin. Tenceredeki suyun içinden biraz üzerine döküp ılıştırın. Daha sonra çorbanın içine boşaltıp 10 dakika kaynatın. Kıyılmış dereotunu içine katıp karıştırın ve sıcak olarak servis yapın. İsteyen bu çorbayı soğan kavurmadan da yapabilir.
DAMAK TADI...

16 Mayıs 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Hardallı Patatesli Et:Malz.3 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gram ince dövülmüş dana eti
4 adet sivri biber
1 adet soğan
3 adet patates
İstenilen baharatlar
3 çorba kaşı ketçap
3 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Dilimlenmiş patatesleri fırın tepsisine koyup 200 derecedeki fırında 15 dakika pişmeye bırakın. Bu arada tereyağında iri doğranmış soğanı, sivri biberi 3 dakika pişirin. İçine etleri koyup 5 dakika pişirin. Patatesler fırından çıkınca hardal ketçap ve zeytinyağıyla beraber karıştırıp etlerin yanında servis yapın.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Bulgurlu semizotu:Malz.1 demet semizotu
1 adet soğan
2 çay bardağı pilavlık bulgur
3 diş sarımsak
1 adet havuç
Tuz karabiber
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Semizotlarını sap kısımlarından ayırarak elinizle irice doğrayın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın zeytinyağıyla 5 dakika kavurun. Üzerine doğranmış havuç, kıyılmış sarımsak ve bulguru ilave edin. 1 su bardağı su koyun ve 10 dakika pişirin. Pişince üzerine semizotunu ilave edin ve kapağı kapalı şekilde 15 dakika daha pişirin. Baharatlarını ekleyip servis yapın. Sıcak ya da soğuk, yanında yoğurtla servis yapılabilir.
DAMAK TADI...

15 Mayıs 2015 Cuma

DAMAK TADI

Yoğurtlu sebze aşı:Malz.1 adet kabak ve havuç
2 adet kırmızıbiber
3 adet sivri biber
1 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tarhana
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
3 dal kıyılmış maydanoz
Yapılışı: Öncelikle soğuk suyun içine beş çorba kaşığı tarhanayı ekleyip karıştırın. Suda biraz çözülmesini bekleyin. Tencereye tereyağını, küp doğranmış sebzeleri, soğanı, haşlanmış fasulyeleri ve sarımsağı alıp 5 dakika kadar kavurun. Tarhanalı suyu da üzerine ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. 10 dakika kadar pişince üzerine yoğurt ilave edin, bir taşım kaynatıp ocaktan alıp bekletin. Çorbanın üzeri için tereyağın da pul biberi yakıp üzerine gezdirebilirsiniz.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Taze Soğan Mücveri:Malz.3 adet kabak
2 yumurta
taze soğan
1,5 çay bardağı un
50 gram beyaz peynir
5 dal maydanoz
Yarım soğan
Tuz, karabiber
Yapılışı: Taze soğanları kıyıp suyunu iyice sıkın bir kabın içine alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Yumurtayı çırpın üzerine ekleyin. Hepsini birlikte karıştırın. Unu bu karışımın içine ekleyip çırpın ve az yağlı tavaya kaşıkla dökerek iki yüzünü de pişirin. Yanında salatayla servis tabağına dizin.
DAMAK TADI...

14 Mayıs 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Humus:Malz.500 gr. haşlanmış nohut
5 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı tahin
2 diş sarımsak
1 limon
1 çorba kaşığı çam fıstığı
Tuz
YAPILIŞI
Haşlanmış nohut ince delikli süzgeçten iki kez geçirin. Limonların suyu sıkınve, sarımsakları ezin. Tahin püre haline getirilmiş nohuda karıştırılıp tuz ekleyin. Bu karışım düz bir tabağa yayarak koyun. Terayağını tavaya alın fıstıklar ilave edin bir süre kavrun. Sonra bu yağ humusun üzerine dökülerek sıcak sıcak ikram edin...
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Balık Şiş:Malz.500 gram kılçıksız balık eti
5 adet sivri biber
4 diş sarımsak
tavuk eti
2 adet domates
Tuz, karabiber, kekik
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı süt
Yapılışı: Sarımsakları rendeleyin, üzerine bir miktar zeytinyağı ve sütü döküp karıştırın. Tavuk etlerini de küçük parçalara ayırtıp içlerine atın ve 15 dakika dinlendirin. Sivri biberleri doğrayın. Şişlere sırayla biber ve balık etinizi dizin. Fırın tepsisi içinde ya da ızgarada pişirin. Sıcakken üzerine baharatları yerleştirin. İstenirse domateslerle süsleyip bol salatayla ikram edin.
DAMAK TADI...

13 Mayıs 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Üzümlü Kıymalı Börek:Malz.3 su bardağı kadar un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşı sirke
1 çorba kaşığı sıvı yağ
İçi için
200 gram kıyma
2 çay bardağı kuru üzüm
Yarım demet maydanoz
1 soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Yapılışı: Kıymayı kavurun, içine soğanları ekleyip karıştırın. Üzerine üzümü ve baharatları ekleyip iç malzemeyi hazırlayın. Hamuru için gereken malzemeleri yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurup 5 dakika dinlendirin. Sonra unlanmış zeminde birkaç yufka olacak şekilde açın. Yufkayı yayın ve üzerine bir miktar yağ sürün, iç malzemeyi koyup rulo şeklinde sarın. Tepsi büyüklüğünde kesin. Tüm tepsi dolunca 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
DAMAK TADI..

DAMAK TADI

Soslu haşlama kabak:Malz.3 adet kabak
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı labne peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı: Öncelikle kabakları irice doğrayın. Buhar pişiriciniz varsa orada yoksa bir tencere su koyup kaynatın. Üzerine metal süzgeç koyup içine kabakları yerleştirin ve altta kaynayan suyun buharıyla kabaklar haşlanacaktır. Sosu için de peyniri ve yoğurdu ezilmiş sarımsakla karıştırıp servis tabağına aldığınız kabakların üzerine dökün. Zeytinyağı ve pul biberi karıştırıp üzerine gezdirip ikram edin.DAMAK TADI..