Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Mayıs 2015 Salı

DAMAK TADI

Mangal Keyfi:Malz.10 adet çöp şişler ya da 10-15 adet uzun kesilmiş biberiye dalı
300 gr kuşbaşı kuzu eti
600 gram kıyma
1 adet soğan suyu
2 adet soğan
5 adet minik domates
8 adet sivri biber
6 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
Karabiber, kırmızıbiber, kekik ve tuz
Yapılışı: Çöp şişleri öncelikle suya yatırın. Etler pişerken şişler yanabilir. Biberiye dalları kullanacaksanız bir kısmını sıyırın ve yine suda bekletin uç kısımlarını bıçak yardımı ile sivrileştirip şiş yapın. Etleri kuşbaşı doğrayın zeytinyağı, soğan suyu, sirkeyle karıştırın ve etleri 15 dakika bu sosta bekletin. Biberiye dalına etleri dizin. Köfte için kıyma, soğan ve baharatla karıştırıp köfte şekli verin. Tavada ya da mangalda pişirip sıcak ikram edin.
DAMAK TADI..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder