Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Mayıs 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Portakal Çanağında Krema:Malz.2 adet portakal
Kreması için
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker
2 paket vanilya
Üzeri için
2 çorba kaşığı vişne reçeli
Kuru erik
Yapılışı: Portakalların suyunu çok dikkatlice sıkıp kabuklarına zarar vermeyin. Portakallardan çanak yapılması gerekiyor bu yüzden içlerindeki kalan posaları temizlemek gerekiyor. Daha sonra kremasını yapmak için tencerenin içine sütü ve şekeri koyup kaynama noktasına gelinceye dek pişirin. Nişastayı çok az su ile açın, sütün içine ekleyip hemen karıştırın. Koyulaşan kremayı ocaktan alın, içine vanilyayı koyun ve karıştırıp soğumasını bekleyin. Servis için portakal çanaklarının içine doldurun ve üzerini reçelle süsleyin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder