Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Mayıs 2015 Cuma

DAMAK TADI

Cevizli irmik helvası:Malz.2 su bardağı irmik
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz ya da dolma fıstığı
Şerbeti için
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
Yapılışı: Büyük bir tavanın içinde irmiği ve yağı yaklaşık 15 dakika kadar kavurun. Diğer taraftan şekeri ve sütü kaynatıp kavrulan helvanın içine ilave ederek kavurmaya devam edin. Demlenmeye bırakın. Üzerine cevizi kıyıp ekleyin ve kaşıkla şekillendirin. Servis tabaklarında isterseniz tek tek kaşıkla isterseniz de bütün olarak yerleştirip sunum yapın.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder