Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Mayıs 2015 Salı

DAMAK TADI

Kıymalı Patlıcan Şöleni:Malz.4 adet patlıcan
300 gram kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
2 domates
2 sivri biber
Tuz, karabiber, yenibahar
2 çorba kaşığı tereyağı ve maydanoz
Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup üzerlerini hafifçe yağlayın ve fırında 15 dakika kızartın. Bu arada kıymayı, soğanı ve yağı bir tavada kavurun. Üzerine rendelenmiş domates, sarımsak, kıyılmış sivri biber de ekleyip karıştırın. Baharatları ve maydanozu ekleyip ocaktan alın. Kızaran patlıcanların içlerini açıp bu harcı paylaştırın. Tencereye dizin üzerine bir miktar su koyup 25 dakika pişirin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder