Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

8 Mayıs 2015 Cuma

DAMAK TADI

Püreli biftek


Malz.6 parça biftek
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 sivri biber
Karabiber, tuz, kekik
Püre için
4 adet haşlanmış patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Yapılışı: Önce etleri tencereye alın, kendi suyunu verip çekene dek pişirin. Daha sonra da kıyılmış soğanları yağda kavurun. İçine az pişmiş olan etleri atıp güzelce pişirin. Etler pişmeye başlayınca içine biberleri,baharatları az miktar da suyunu verip kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Püre için gerekli malzemeleri de tencereye koyup ezerek 5 dakika pişirin ve tabağa alın. Üzerine etle sıcak olarak ikram edin.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder