Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Mayıs 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Tam tahıllı poğaça:Malz.2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı ılık süt
120 gram tereyağı
1 su bardağı çavdar unu
3 su bardağı tam buğday unu
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
Tuz
3 çorba kaşığı yulaf
Yapılışı: Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını bir kabın içine alın ve hızlıca yoğurun. Üzerini kapatıp ılık bir yerde dinlendirin. Daha sonra unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halinde kesin. İsterseniz iç harcı yapıp içine koyun ya da sade poğaça yapın. Poğaçaları tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp yulafı serpin, tepsiyi 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Çıkınca çayın yanında sıcak olarak ikram edin.DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder