Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

29 Mayıs 2015 Cuma

DAMAK TADI

Elma tatlısı:Malz.4 adet yeşil sert elma
1 su bardağı şeker
1 adet kabuk tarçın
3-4 diş karanfil
2 su bardağı su
2 damla kırmız gıda boyası ya da 200 gram vişne
Üzeri için çırpılmış kremşanti
File Antep fıstığı
Kiraz şekerlemesi
Yapılışı: Elmaları soyacakla soyun. İçini oyun ve altını kesip tencereye düz koyun. Üzerine şekeri, suyu, tarçını, karanfili ve gıda boyasını koyup kaynatın. Rengi dönen ve yumuşayan elmaları servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Servis yaparken sıkma torbalıyla kremşanti sıkın, süsleyip ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder