Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Mayıs 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Bulgurlu semizotu:Malz.1 demet semizotu
1 adet soğan
2 çay bardağı pilavlık bulgur
3 diş sarımsak
1 adet havuç
Tuz karabiber
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Semizotlarını sap kısımlarından ayırarak elinizle irice doğrayın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın zeytinyağıyla 5 dakika kavurun. Üzerine doğranmış havuç, kıyılmış sarımsak ve bulguru ilave edin. 1 su bardağı su koyun ve 10 dakika pişirin. Pişince üzerine semizotunu ilave edin ve kapağı kapalı şekilde 15 dakika daha pişirin. Baharatlarını ekleyip servis yapın. Sıcak ya da soğuk, yanında yoğurtla servis yapılabilir.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder