Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Mayıs 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Semizotu çorbası:Malz.Yarım demet semizotu
1 soğan
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
Yapılışı: Tencerede rendelenmiş soğanı, tereyağını ve kıyılmış semizotlarını kavurun. Suyunu da ekleyip kaynatın. Üzerine ayrı bir yerde yumurta sarısı, yoğurt ve unu iyice çırpıp ekleyin. Tenceredeki suyun içinden biraz üzerine döküp ılıştırın. Daha sonra çorbanın içine boşaltıp 10 dakika kaynatın. Kıyılmış dereotunu içine katıp karıştırın ve sıcak olarak servis yapın. İsteyen bu çorbayı soğan kavurmadan da yapabilir.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder