Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Mayıs 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Bulgurlu tavuk köftesi:Malz.600 gram tavuk eti
1 adet soğan
1 yumurta
4 çorba kaşığı galeta unu
2 diş sarımsak
Kekik, karabiber, tuz
1 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı ince bulgur
1 yumurta
Sosu için
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
Maydanoz
Yapılışı: Öncelikle köftesini yapmak için, tavuk etini kıyma haline getirin. İçine yumurta, galeta unu, ince irmiği, rendelenmiş soğanı, sarımsağı ve baharatları ekleyin. Son olarak haşlanmış ezilmiş patatesi ilave ederek köfte harcını hazırlayın. Yuvarlak köfteler hazırlayıp tepsiye dizin üzerine parmakla bastırıp 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkartın. Bu arada salça, tereyağı ve suyu 3 dakika kanatıp sos yapın. Köftelerin üzerine gezdirin. Üzerine bol maydanoz sepin. Sıcak servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder