Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Mayıs 2015 Salı

DAMAK TADI

Bulgur salatası:Malz.1 su bardağı iri bulgur
Ya da buğday
2 adet taze soğan
1 kırmızıbiber
1 salatalık
konserve mısır
domates
1 limonun suyu
1 çay bardağı sıcak su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz ve istenilen baharatlar
Yapılışı: İri pilavlık bulguru bir kabın içine alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Yaklaşık 5 dakika bekleyip şişmesini sağlayın. Buğday kullanacaksınız akşamdan ıslatıp iyice haşlayın. Bu arada taze soğanı,konserve mısırı domatesi, kırmızıbiberi, sarı biberi ve salatalığı ince kıyıp bulgurun üzerine ilave edin. Karıştırıp üzerine zeytinyağı gezdirin. Son olarak limon suyu ve baharatları ekleyip karıştırın servis tabağına alıp ikram edin. Bu bahar ayında çok hafif ve doyurucu bir öğün için ideal bir ikram olacaktır.
DAMAK TADI....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder