Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30 Eylül 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Çöp şiş :Malz.600 gram kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
20-25 adet küçük boy domatesler
6 diş sarımsak
Sosu için
1 limon suyu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Kimyon, tuz, karabiber ve pul biber
Yapılışı: Önce limon suyu, zeytinyağı ve baharatları etle karıştırın. Bu etleri 30 dakika kadar dinlendirip şişlere geçirin. İsterseniz soğanlarla domateslerle şişlere geçirip fırın kabına alın. 200 derecede pişmeye bırakın. Ya da az yağlı bir tavada hemen pişirin. Yanında pilavla ikram edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Patlıcanlı biftek:Malz.2 adet patlıcan
2 adet domates
3 adet dolmalık biber
3 adet ince dövülmüş biftek
Tuz, karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
6 adet sarımsak
Yapılışı: Biftekleri yağda iki yüzünü pişirip kenara alın. Aynı tencerenin içine de patlıcan, sarımsak baharatlar biber ve domatesi dilimleyip dizin. Kızarmış etleri koyun üzerine suyunu verin. Kısık ateşte 35 dakika pişirip sıcak olarak ikram edin.
DAMAK TADI

29 Eylül 2015 Salı

DAMAK TADI

Tavuk kavurmalı pilav:Malz.2 su bardağı ılık suda beklemiş pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
500 gram tavuk göğüs eti kemiksiz
Tuz, karabiber ve köri
1 adet soğan
Yapılışı: Öncelikle zeytinyağında pirinçleri kavurup suyunu verin. 20 dakika orta ateşte pişirin, pilavı yapıp hazırlayın. Tavuk etlerini iri parçalar halinde kesin, tavada az yağda kavurup kıyılmış soğan ve baharatlarla az suda pişirin. Kapağını kapatın, hiç su koymadan 15 dakika pişince ocaktan alın ve pilavın üzerine koyup ikram edin.DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Düğün çorbası :Malz.300 gram kadar kemiksiz parça et
7 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
3 adet yumurta sarısı
2 adet limon suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
Yapılışı: Önce etleri suyun içine koyup haşlamaya bırakın ve hem et suyu olsun hem de çorbanın etleri haşlansın. Bir tencerede yağ ve unu kavurup içine et suyunu ekleyip karıştırın, parçaladığınız etleri de içine atın. Biraz pişsin. Daha sonra üzerine limonlu yumurta sarısıyla terbiye hazırlayıp dökün. Yağını ve biberini yakın, üzerine gezdirip ikram edin.
DAMAK TADI....

28 Eylül 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Fıstıklı kurabiye :Malz.120 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 yumurta akı
1,5 çay bardağı toz Antep fıstığı
Yapılışı: Hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Uzun rulo yapın ve yuvarlak şeklinde kesip önce yumurta akına sonra fıstığa bulayıp tepsiye dizin. 180 derecede 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Soğutup ikram edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Peynirli krep:Malz.3 yumurta
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için
300 gram lor peyniri
2 soğan
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı: Krep için, yumurta, un sıvı yağ ve sütü karıştırma kabının içine alıp karıştırın. Akıcı kıvamda bir karışım elde edin. Bu sırada iç harcı hazırlamak için, soğanları doğrayın ve yağda kavurun. Peynirleri ilave edin. Tuzunu, karabiberini ve maydanozunu da ince ince kıyarak harca ekleyin. Krep tavasına ya da geniş bir tavaya krep harcından bir kepçe döküp önlü arkalı pişirin Üzerine peynirli harçtan koyup yayın. Krepler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Sarıp dilimleyip ikram edin.
DAMAK TADI...

23 Eylül 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Domatesli sucuklu yumurta:Malz.4-5 adet yumurta
100 gram beyaz peynir
100 gram sucuk
2 adet domates
50 gram kaşar peyniri
Karabiber, kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Öncelikle peynirleri rendeleyip hepsini bir yerde karıştırın. Dilimlenmiş sucukları ve domatesleri tavada biraz pişirin. Baharatlarla tatlandırın. Bu karışımın üzerine yumurtaları kırın ve kapağı kapatıp 5 dakika kadar pişirin. Peyniri de son anda servis yaparken üzerine ekleyin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Sebzeli kavurma:Malz.600 gram kuzu kuşbaşı
2 adet kabak
1 adet havuç
arpacık soğan
2 adet közlenmiş patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
3 sivri biber
1 domates
Yapılışı: Kuzu etlerini tencereye alın, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Bu arada tereyağını ayrı bir tavada eritip üzerine küp kesilmiş sebzeleri ekleyip kavurun. Az su bırakarak sebzeleri pişince kavrulmuş etin üzerine ekleyip birlikte de kavurun, üzerine bol kekik ve istediğiniz baharatları ilave edin. sıcak olarak ikram edin.
DAMAK TADI....

22 Eylül 2015 Salı

DAMAK TADI

Fıstıklı şiş köfte:Malz.500 gram kuzu kıyma
20 gram kuyruk yağı
Tahta şişler
100 gram Antep fıstığı
1 soğan
2 diş sarımsak
Kimyon, tuz, karabiber, kekik
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Öncelikle köfteyi yapmak için kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları bir kabın içinde iyice yoğurun. İçine karbonat, fıstık ve galeta unu da ekleyin. Bu karışımı da yumurta büyüklüğünde köfteler halinde şekil verin. Tahta şişlere köfteleri geçirip kuyruk yağları aralarına sıralayın. Izgarada her yerini çevirerek güzelce kızartın. Üzerine közlenmiş patates ve biberleri dizip servis yapın.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Susamlı tavuk çubukları:Malz.300 gram ince dövülmüş tavukgöğsü
6 çorba kaşığı un
2 yumurta akı
Tuz, karabiber
1 çay bardağı susam
Kızartmak için sıvı yağ
Acı sosu için
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 çay bardağı domates suyu
Acı pul biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Öncelikle unu tuzlayın ve tavuk etini şerit kesip una bulayın. Ardından yumurtanın akına ve susama bulayıp yağda kızarın. Sosu için yağı kızdırın, içine diğer malzemeleri koyup 3 dakika pişirin, kaba alın ve tavuklarla ikram edin.
DAMAK TADI...

21 Eylül 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Cheesecake:Malz.2,5 su bardağı un
150 gram tereyağı
1 yumurta
1 tutam tuz
İçi için
2 yumurta
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
2 paket labne peyniri
1,5 çay bardağı un
1 çay bardağı böğürtlen
1 çay bardağı pudra şekeri
Üzeri için
100 gram çiğ badem
3 çorba kaşığı kayısı reçeli
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı bal
Yapılışı: Hamuru için gerekli malzemeleri bir kabın içinde hızlıca yoğurun. Yumuşak bir hamur haline geldiğinde yuvarlak bir kalıbın içine kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Bu şekilde 5 dakika dolapta tutun. İçi için de yumurta ve şekeri çırpın. İçine peyniri vanilyayı, unu ekleyip karıştırın. Bu karışımın içine kıyılmış meyvelerden de bir miktar konulabilir. Bu peynirli kremayı dolaptan aldığınız hamurun içine dökün ve 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. 30 dakika pişince çıkartıp soğumasını bekleyin. Bu arada çiğ bademlerin kabuklarını soyup tereyağında üzerine şekeri ilave ederek bir miktar pişirin, rengi koyulaşınca ocaktan alıp kekin üzerine dökün. Düz bir zemin oluşturun. Üzerine balı ve kayısı reçelini sıcakken sürün, Hindistan cevizini serpip bekleyin. Daha sonra kekin üzerini kaplayacak şekilde süsleyin.
DAMAK TADI..

DAMAK TADI

Yumurtalı köfte:Malz.750 gram orta yağlı kıyma
2 dilim ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kekik
Yağlı kağıt
1 adet havuç
3 adet haşlanmış yumurta
1 çay bardağı bezelye
Sosu için
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 tatlı kaşığı un,
1 çay bardağı su,
Tuz, karabiber
Yapılışı: Köfteyi yoğurup uzun dikdörtgen şeklinde inceltin. İçine haşlanmış bezelye, yumurta ve havucu koyun, sarıp fırın tepsisine dizin. Fırında 200 derecede 30 dakika pişirin. Köfte biraz pişince üzerine sosunu hazırlayıp dökün. 5 dakika daha pişirip sıcak olarak ikram edin. Sosu için de salça, tereyağı, un ve suyu kaynatıp hazırlayabilirsiniz. Dilimleyerek ikram edin.
DAMAK TADI...

19 Eylül 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Ispanak püreli pirzola:Malz.Yarım kilo ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağı
6 adet ince dövülmüş pirzola
1 haşlanmış patates
1 soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı çiğ krema ya da süt
Kekik, karabiber, tuz
Yapılışı: Tencereye etleri yerleştirip susuz 5 dakika kavurun. Her tarafı kahverengi olunca üzerine az salça, sarımsak, rendelenmiş soğan ve 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyip pişirmeye başlayın. Kapağını kapatıp 15 dakika pişirin. Suyu azalırsa bir miktar daha su ilave edilebilir. Ayrı bir yerde haşlanmış patateslerin içine ıspanak yapraklarını atın ve birlikte 5 dakika kadar pişirip ezin. Üzerine tereyağını, baharatları ve az miktarda çiğ krema ya da süt ekleyip püreyi hazırlayın. Servis yaparken ıspanak püresinin üzerinde sıcak olarak ikram edin. Taze kekiklerle tatlandırıp ikram edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Sade pilaki:Malz.2 su bardağı fasulye
1 domates
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Fasulyeleri akşamdan ıslatın. Daha sonra bir adet domatesle birlikte pişinceye kadar ister düdüklü tencerede isterseniz de normal tencerede pişmeye bırakın. Fasulyeler pişince süzün. Daha sıcakken içine sirkeyi koyup soğumaya bırakın. Tabağa alıp üzerine zeytinyağını gezdirin. Sofralarınızda besleyici güzel bir salatadır.DAMAK TADI...

18 Eylül 2015 Cuma

DAMAK TADI

DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Otlu gözleme:Malz.2 adet yufka
3 çorba kaşığı tereyağı
300 gram ıspanak
1 adet soğan
5 dal maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
100 gram lor peyniri
Yapılışı: Ispanakları yıkayın, soğanla birlikte kavurup soğumaya bırakın. Üzerine maydanoz kıyıp ekleyin. Peyniri ve baharatlarını ilave edip içi hazırlayın. Yufkayı yayın, üzerine erimiş tereyağını sürün, uçlarından biraz katlayıp yufkayı büyük kare yapın. Sonra karelere kesip iç harcı koyun. Zarf gibi katlayın, tavada iki yüzünü pişirip dilimleyin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Çıtır tavuklu salata:Malz.1-2 adet tavuk göğüs eti
1 su bardağı un
2 çay bardağı galeta unu veya susam
2 yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Ayrıca
1 adet göbek salata
1 bağ roka
10 adet çeri domates
Zeytinyağı, limon
Yapılışı: Önce tavuk etlerini küp şeklinde doğrayıp una bulayın, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayıp 10 dakika kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra yağın içinde tavukları kızartın. Çok lezzetli ve kıtır oluyor mutlaka deneyin derim. Sonra salatayı yapın, üzerine koyup ikram edin.
DAMAK TADI...

17 Eylül 2015 Perşembe

DAMAK TADI

DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Milföyde soslu kavurma:Malz.600 gram kuzu kuşbaşı
6 adet kare milföy hamuru
4 adet közlenmiş patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 domates
Yapılışı: Kuzu etlerini tencereye alıp suyunu bırakıp, çekinceye kadar pişirin. Oda sıcaklığında yumuşamış olan milföy hamurunu yağlanmış ve unlanmış tepsinin içine dizin. Üzerine yumurta sürüp 200 derecede 15 dakika pişirin. Bu arada tereyağını unla kavurun, içine sütü ekleyip beşamel hazırlayın. Közlenmiş patlıcanları da ezip üzerine dökün. Karışımı da pişmiş ve kabarmış milföylerin içlerine alın ve kavrulan etleri ekleyin, son bir dokunuşla tereyağı gezdirip sıcak olarak ikram edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Köfteli kızartma:Malz.Köftesi için
Yarım kilo kıyma
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 adet soğan
2 dilim ekmek içi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekik, toz biber, tuz, karabiber
3 çorba kaşığı tereyağı
Ayrıca
3 adet patates
2 adet domates
7 adet sivri biber
1 adet kabak
1 adet patlıcan
Yapılışı: Köfteleri parmak şeklinde yapın. Tavada toz biberli tereyağını eritip köfteleri bu yağın içinde kızartın. Ayrı bir tavada diğer sebzeleri dilimleyerek kızartın ama isterseniz yağda kızartmak yerine fırında üzerine de yağ gezdirip kızartarak tabakta köftelerle birleştirin. Sıcak ya da soğuk olarak ikram edin.
DAMAK TADI...

16 Eylül 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Beşamelli pizza:Malz.2 adet bazlama ekmeği
Sosu için
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
Üzeri için
100 gram sucuk
3 adet yeşilbiber
10 adet çeri domates
10 adet zeytin
1 su bardağı mısır tanesi
2 çorba kaşığı kekik
150 gram kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Önce beşamel sosu tavada yapın. Bazlamaları ikiye bölüp tepsiye koyun ve hazırladığınız sosu üzerine paylaştırarak sürün. Pizza malzemelerini üzerine yerleştirin. 200 derecede 10 dakika kadar pişirip ikram edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Ton balıklı sandviç salatası:Malz.3 adet haşlanmış patates
2 adet haşlanmış havuç
10 adet arpacık soğan
10 adet salatalık turşusu
4 çorba kaşığı mayonez
3 çorba kaşığı zeytinyağı
zeytin
marul
konserve mısır
200 gram ton balığı
2 çorba kaşığı sirke
4 adet uzun sandviç ekmeği
Üzeri için
4-5 çorba kaşığı ketçap
Yapılışı: Haşlanmış havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın. Diğer tüm malzemeleri doğrayıp tonbalığı ve mayonezle birlikte iyice karıştırıp hazırlayın Sandviç ekmeğinin içine koyun ketçap sıkıp hemen ikram edin.
DAMAK TADI...

15 Eylül 2015 Salı

DAMAK TADI

OSMANLI MUTFAĞI:TÜKENMEZ:Malz.2 kg ham muşmula
1 su bardağı vişne
1 adet ayva
2 adet elma
2 adet armut
1 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
Ayva, elma ve armutları ikiye bölüp çekirdek yataklarını çıkarın. Bütün meyveleri küçük bir fıçıya koyun.
Meyvelerin üzerine şekeri serpin. Fıçıyı suyla doldurun ve 5-10 gün dinlenmeye alın. Bu süre sonunda fıçının musluğundan dilediğiniz kadar açarak kullanın. Aldığınız kadar fıçıya su ekleyin. Tadı azaldıkça da şeker katın.
Fıçıya alternatif olarak musluklu damacanalar pek çok yerde satılıyor.
DAMAK TADI....

DAMAK TADI

Yoğurtlu mayonezli püre:Malz.4 adet haşlanmış büyük boy patates
3 adet salatalık
3 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı pul biber
Yapılışı: Salatalıkları iyice yıkayın, kabuklarıyla rendeleyip suyunu sıkın. Patatesleri ezip püre yapın. Salatalıkları,sarımsak ezilmiş patatesleri, kıyılmış dereotunu da ilave edip karıştırın. Yoğurt ve mayonezi de ekleyin, kabın içinde karıştırıp ezin. Sonra da servis tabağına alın. Dereotu ve pul biberle süsleyip ikram edin.
DAMAK TADI...

14 Eylül 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Tulumba tatlısı :Malz.Hamuru için
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
10 çorba kaşığı un
1 tutam tuz
1,5 su bardağı su
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı: Şerbetini hazırlayın. Soğumaya bırakın. Bir tencerede tereyağı, suyu kaynamaya bırakın azar azar un ekleyin. 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın soğumaya bırakın. İçine azar azar yumurtaları ekleyin. Sıkma torbasının içine koyup sıcak olmayan ılık yağın içinde rengi koyu sarı olana dek pişirip şerbete atın. 10 dakika da şerbetin içinde bekletip ikram edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Tavuklu tantuni:Malz.2 adet tavuk göğüs eti
5 adet sivri biber
2 adet domates
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
5 dal maydanoz
5 adet lavaş ekmeği
3-4 adet marul yaprağı
Yapılışı: Tavaya yağı koyup sarımsağı içine atın ve içine kıyılmış tavuk etlerini koyup pişmeye bırakın. Diğer malzemeleri de ekleyip 20 dakika kadar kavurma işlemine devam edin. Son dakika doğranmış domatesi, maydanozu ve baharatı ekleyin. Lavaş içine koyup dürüm yapın.
DAMAK TADI...

12 Eylül 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Pilav üstü çöp şişler:Malz.500 gram kuşbaşı kuzu eti
5 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kekik, kimyon, karabiber, pul biber
1 limon suyu
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı nohut
3 su bardağı su
Yapılışı: Öncelikle etleri oldukça küçük bir şekilde doğrayın. Üzerine zeytinyağı döküp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra çöp şiş çubuklarını suya yatırıp ıslatın ki pişerken yanmasın. Daha sonra küçük küçük doğradığınız etleri, şişlere geçirin. Bir miktar zeytinyağı ve 2 diş sarımsağı 2 dakika kadar pişirin. Etlerin üzerine baharatları ekletip hepsini tepsiye dizdiğiniz şişlerin üzerine dökün. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Bu arada pilav için tereyağında pirinçleri kavurun. İçine suyunu nohudunu koyup 20 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak şişlerle birlikte ikram edin.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Sucuklu Amerikanlı sandviç:Malz.150 gram sucuk
200 gram Amerikan salatası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı hardal
Kekik, tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Sosu için
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 adet kırmızı soğan
Hamburger ekmekleri
Yapılışı: Öncelikle sucukları dilimleyin; soğan, sarımsak ve baharatları ekleyip tavada 3 dakika sote edin. Bu arada salça ve tereyağını içine ekleyip karıştırın. Kızarmış hamburger ekmeklerinin üzerine pişirdiğiniz bu sucukları, Amerikan salatasını koyup kat kat burger gibi yapın. Çok değişik bir sunum ve lezzet olacaktır.
DAMAK TADI...

11 Eylül 2015 Cuma

DAMAK TADI

DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Paşa köftesi:Malz.600 gram kıyma
2 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 adet soğanın suyu
3 diş sarımsak
5 çorba kaşığı su
6 dal maydanoz
Tuz, karabiber, yenibahar
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Sosu için
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı un
Tuz, karabiber
Yapılışı: Köfteyi yapmak için soğanın suyuna ihtiyaç var. Önce rendeleyin sonra suyunu sıkın ve kıymanın üzerine ekleyin. Daha sonra diğer tüm köfte malzemesini içine koyup güzelce yoğurun. Bu köfteleri de una bulayıp yağda kızartın. Başka bir tencerede ise sosu için gerekenleri karıştırın. 4 dakika kadar kaynatıp salçalı sos yapın ve köfteleri kızartın. Bu sosun içine koyun 5 dakika birlikte kaynatıp sıcak servis yapın.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Tavuklu börek:Malz.3-4 adet yufka
500 gram haşlanmış tavuk eti
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı bezelye
1 adet havuç
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz karabiber
Üzeri için
3 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Pul biber, kuru nane
Yapılışı: Bir tencereye az miktarda yağ koyup soğanı kavurun. Üzerine havuç, bezelye ve haşlanmış doğranmış tavuk etlerini ekleyip harmanlayın. Yağın kalanını koyup un serpin. Sütü ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın. Harcı büyük üçgen kesilmiş yufkaları gül gibi sararak tepsiye koyun ve 200 derecede pişmeye bırakın. Fırından çıkan böreğin üzerine tavuk suyunu dökün, sarımsaklı yoğurt, nane ve pul biberle ikram edin.
DAMAK TADI...

10 Eylül 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Tatlı hamur halkaları:Malz.2 adet ekmek hamuru
Kızartmak için yağ
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 damla limon suyu
Yapılışı: Ekmek hamurunu bir kabın içine yerleştirin. Elinizi yağlayın ve küçük parçalar kopartın. Kızdırılmış yağın içine halka şekli verip atın. Güzelce kızarsın ve kepçe yardımıyla alın. Diğer taraftan şerbeti için su ve şekeri kaynatın. İçine limon damlatın. Ilık halde olan şerbetin içine kızarmış lokma tatlısını atın. 3 dakika şerbeti çekmesi için bekleyip içinden alın. Sıcak sıcak ikram edin.DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Sebzeli haşlama et:Malz.700 gram kemikli et
3 adet patates
2 adet havuç
2 adet kabak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kuru soğan
5 diş sarımsak
Yarım demet taze nane
2 çorba kaşığı tereyağı
defne yaprağı
Tuz, karabiber
Yapılışı: Derin bir tencerenin altına eti yerleştirin. Üzerine de tuz, karabiberi defneyaprağını ilave edin. Soğanı iri parçalara bölüp etin içine ekleyin. Çok az su ilave edin. Tereyağı parçalarını da üzerine ekleyip kapağını kapatın. Çok kısık ateşte haşlama yapar gibi kendi buharında pişmesini sağlayın. Etleri iyice pişince tencereden alın. Sebzeleri de sebze soyacağıyla ince ince dilimleyip kaynayan tuzlu suda haşlayıp hazırlayın. Hafif yağsız sağlıklı bir yemek olacaktır. İsteyen üzerine çok az zeytinyağı gezdirebilir. Yanında haşlanmış pirinç de harika oluyor. Hepsini aynı tabakta sunabilirsiniz.
DAMAK TADI...

9 Eylül 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

Sebzeli börek:Malz.3 adet yufka
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet soğan
1 adet pırasa
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Kızartmak için de sıvı yağ
Yapılışı: Önce soğanı yarım ay şeklinde kesip zeytinyağında kavurun. Üzerine sarımsağı ve diğer malzemeleri rendeleyip ekleyin. 5 dakika kavurup ocaktan alın ve üçgen kesilmiş yufkaların içine sarın. Tavaya yağı koyup ısıtın ve böreklerin iki yüzünü de yağda kızartın.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Balık buğulama:Malz.600 gram balık filetosu
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet sivri biber
1 adet domates
2 su bardağı su
3 adet defneyaprağı
2 adet limon
5 dal maydanoz
Yapılışı: Önce limonların kabuklarını tamamen soyun dilim dilim kesip hazırlayın. Bir tavaya yağı koyup yemeklik doğranmış soğanı ve domatesi bireri 3 dakika kadar kavurun. İçine kıyılmış maydanoz ve suyu ekleyip hazırlayın. Fırın kabına bu sosu, üzerine balıkları ve limon dilimlerini koyun. Kalan sosu üzerine dökün 200 derecede 15 dakika kadar pişirin.
DAMAK TADI...

8 Eylül 2015 Salı

DAMAK TADI

Fırında Kremalı Patates:Malz.3 adet patates
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
150 gram kaşar peyniri rendesi
1 su bardağı çiğ krema
Tuz, karabiber
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Patatesleri rendenizin ince dilimleme tarafıyla cips dilimleri halinde kesin. Fırın kabına alın ve üzerine diğer malzemeleri karıştırıp dökün. 200 derecede 30 dakika kadar pişmeye bırakın.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Kağıtta levrek:Malz.2 adet levrek fileto
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
konserve bezelye
2 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
4 adet tane karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı: Fırın kabına büyükçe bir yağlı kağıt serin. Ortasına levrek filetosunu yerleştirin. Patates ve havuçları soyup dilimleyin. Soğanı piyazlık doğrayın,bezelyeyi ince kıyılmış sarımsakları da balığın üzerine ekleyin. Defne yaprağı, tane karabiber ve tuzu ilave edin. Zeytinyağını da üzerine sürün. Kâğıdı kapayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-30 dakika pişirin. Kağıdı kesip servis yapın.
DAMAK TADI...

7 Eylül 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Cevizli kolay baklava:Malz.20 adet baklava yufkası
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı tereyağı
İçi için 300 gram iri kıyılmış ceviz
Şerbeti için 
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yapılışı: Baklava yufkasının 4 tanesinin arasına nişasta serip, üzerine dövülmüş cevizi bolca serpin. Oklavaya sarıp tepsiye oklavadan sıyırıp yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin. Üzerine erimiş tereyağını gezdirip, dilim dilim kesin. Tereyağını iyice kızdırın ki baklava gevrek olsun ve 200 derecedeki fırında kızarıncaya dek pişirin. Şerbetini 2 dakika ocakta kaynatın fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine biraz ılınmış olan şerbeti döküp tekrar 5 dakika fırına verip çıkartın. Soğumaya bırakıp servis yapın.
DAMAK TADI...

DAMAK TADI

Çikolatalı pastacık:Malz.Sosu için
300 gram bitter çikolata
2 çay bardağı çiğ krema
Keki için
1 su bardağı süt
1 yumurta
6 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı kakao
100 gram bitter çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı: Çikolataları çiğ kremanın içinde eritip sos yapın. Bir kenarda bekletin. Keki için sütü, yumurta, unu ve şekeri bir kâsenin içinde iyice çırpın. İçine rendelenmiş çikolata, kakao, erimiş tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra küçük kalıpların içine dökün. 170 derecede 25 dakika pişirip servis tabağına ters çevirin. Üzerine yaptığınız sosu dökün.
DAMAK TADI...