Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Eylül 2015 Cuma

DAMAK TADI

Paşa köftesi:Malz.600 gram kıyma
2 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 adet soğanın suyu
3 diş sarımsak
5 çorba kaşığı su
6 dal maydanoz
Tuz, karabiber, yenibahar
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Sosu için
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı un
Tuz, karabiber
Yapılışı: Köfteyi yapmak için soğanın suyuna ihtiyaç var. Önce rendeleyin sonra suyunu sıkın ve kıymanın üzerine ekleyin. Daha sonra diğer tüm köfte malzemesini içine koyup güzelce yoğurun. Bu köfteleri de una bulayıp yağda kızartın. Başka bir tencerede ise sosu için gerekenleri karıştırın. 4 dakika kadar kaynatıp salçalı sos yapın ve köfteleri kızartın. Bu sosun içine koyun 5 dakika birlikte kaynatıp sıcak servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder