Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

10 Eylül 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Sebzeli haşlama et:Malz.700 gram kemikli et
3 adet patates
2 adet havuç
2 adet kabak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kuru soğan
5 diş sarımsak
Yarım demet taze nane
2 çorba kaşığı tereyağı
defne yaprağı
Tuz, karabiber
Yapılışı: Derin bir tencerenin altına eti yerleştirin. Üzerine de tuz, karabiberi defneyaprağını ilave edin. Soğanı iri parçalara bölüp etin içine ekleyin. Çok az su ilave edin. Tereyağı parçalarını da üzerine ekleyip kapağını kapatın. Çok kısık ateşte haşlama yapar gibi kendi buharında pişmesini sağlayın. Etleri iyice pişince tencereden alın. Sebzeleri de sebze soyacağıyla ince ince dilimleyip kaynayan tuzlu suda haşlayıp hazırlayın. Hafif yağsız sağlıklı bir yemek olacaktır. İsteyen üzerine çok az zeytinyağı gezdirebilir. Yanında haşlanmış pirinç de harika oluyor. Hepsini aynı tabakta sunabilirsiniz.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder