Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Eylül 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Cevizli kolay baklava:Malz.20 adet baklava yufkası
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı tereyağı
İçi için 300 gram iri kıyılmış ceviz
Şerbeti için 
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yapılışı: Baklava yufkasının 4 tanesinin arasına nişasta serip, üzerine dövülmüş cevizi bolca serpin. Oklavaya sarıp tepsiye oklavadan sıyırıp yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin. Üzerine erimiş tereyağını gezdirip, dilim dilim kesin. Tereyağını iyice kızdırın ki baklava gevrek olsun ve 200 derecedeki fırında kızarıncaya dek pişirin. Şerbetini 2 dakika ocakta kaynatın fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine biraz ılınmış olan şerbeti döküp tekrar 5 dakika fırına verip çıkartın. Soğumaya bırakıp servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder