Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Eylül 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Kıymalı börek:Malz.3-4 su bardağı kadar un
150 gram tereyağı
2 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
İçi için
400 gram kıyma
2 adet soğan
1 demet maydanoz
2 adet haşlanmış patates
Tuz karabiber
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapılışı: Fırını ısıtın. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla kavurun. Üzerine haşlanmış patatesi maydanozu ve baharatları ekleyip içi hazırlayın. Ve hamuru için gereken malzemelerle hamur yapıp ikiye bölün. Bir parçasını açıp tepsiye yerleştirin. İç harçtan koyun her yerine bolca yerleştirin. Kalan hamuru da açıp kıymalı karışımın üzerine kapatın. Yumurtayı sürüp çatalla hamurun üzerine çizgiler yapın. 200 derecede 40 dakika kadar fırında pişmeye bırakın. Dilimleyip sıcak ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder