Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Eylül 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Tulumba tatlısı :Malz.Hamuru için
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
10 çorba kaşığı un
1 tutam tuz
1,5 su bardağı su
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı: Şerbetini hazırlayın. Soğumaya bırakın. Bir tencerede tereyağı, suyu kaynamaya bırakın azar azar un ekleyin. 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın soğumaya bırakın. İçine azar azar yumurtaları ekleyin. Sıkma torbasının içine koyup sıcak olmayan ılık yağın içinde rengi koyu sarı olana dek pişirip şerbete atın. 10 dakika da şerbetin içinde bekletip ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder