Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Eylül 2015 Salı

DAMAK TADI

Fıstıklı pasta:Malz.1 adet çikolatalı pasta tabanı
300 gram bitter çikolata
1 su bardağı şekerli kahve
Krema için
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kakaolu kremşanti
100 gram file fıstık
100 gram fıstıklı krokan
Yapılışı: Öncelikle kreması için çikolataları eritip bir kaba alın. Sütü, yumurta sarısını, unu ve şekeri bir tencereye alın çırparak koyulaşıncaya kadar ocakta pişirin. Bu karışımı ocaktan alın içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Daha sonra servis tabağına aldığınız pasta kekini şekerli neskafeyle ıslatın. Bu parçanın üzerine kremayı tepeleme süzün ve fıstıklı krokanları dizin. Üzerine diğer keki koyup yine kremayı ve sonra da her tarafına kremşantiyi sürün. Üzerine kakao ve dilimlenmiş fıstıkları serpebilirsiniz. Erimiş çikolatayı da döküp hazırlayabilirsiniz. Soğuyunca dilimleyerek ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder