Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Eylül 2015 Salı

DAMAK TADI

OSMANLI MUTFAĞI:TÜKENMEZ:Malz.2 kg ham muşmula
1 su bardağı vişne
1 adet ayva
2 adet elma
2 adet armut
1 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
Ayva, elma ve armutları ikiye bölüp çekirdek yataklarını çıkarın. Bütün meyveleri küçük bir fıçıya koyun.
Meyvelerin üzerine şekeri serpin. Fıçıyı suyla doldurun ve 5-10 gün dinlenmeye alın. Bu süre sonunda fıçının musluğundan dilediğiniz kadar açarak kullanın. Aldığınız kadar fıçıya su ekleyin. Tadı azaldıkça da şeker katın.
Fıçıya alternatif olarak musluklu damacanalar pek çok yerde satılıyor.
DAMAK TADI....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder