Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Eylül 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

Pilav üstü çöp şişler:Malz.500 gram kuşbaşı kuzu eti
5 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kekik, kimyon, karabiber, pul biber
1 limon suyu
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı nohut
3 su bardağı su
Yapılışı: Öncelikle etleri oldukça küçük bir şekilde doğrayın. Üzerine zeytinyağı döküp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra çöp şiş çubuklarını suya yatırıp ıslatın ki pişerken yanmasın. Daha sonra küçük küçük doğradığınız etleri, şişlere geçirin. Bir miktar zeytinyağı ve 2 diş sarımsağı 2 dakika kadar pişirin. Etlerin üzerine baharatları ekletip hepsini tepsiye dizdiğiniz şişlerin üzerine dökün. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Bu arada pilav için tereyağında pirinçleri kavurun. İçine suyunu nohudunu koyup 20 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak şişlerle birlikte ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder