Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Eylül 2015 Perşembe

DAMAK TADI

Milföyde soslu kavurma:Malz.600 gram kuzu kuşbaşı
6 adet kare milföy hamuru
4 adet közlenmiş patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 domates
Yapılışı: Kuzu etlerini tencereye alıp suyunu bırakıp, çekinceye kadar pişirin. Oda sıcaklığında yumuşamış olan milföy hamurunu yağlanmış ve unlanmış tepsinin içine dizin. Üzerine yumurta sürüp 200 derecede 15 dakika pişirin. Bu arada tereyağını unla kavurun, içine sütü ekleyip beşamel hazırlayın. Közlenmiş patlıcanları da ezip üzerine dökün. Karışımı da pişmiş ve kabarmış milföylerin içlerine alın ve kavrulan etleri ekleyin, son bir dokunuşla tereyağı gezdirip sıcak olarak ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder