Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Temmuz 2015 Pazar

DAMAK TADI

İFTAR MENÜSÜ:Cevizli kıymalı börek :Malz.3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
5 çorba kaşığı sıvı yağ
İçi için
300 gram kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 haşlanmış patates
1 yumurta
1 su bardağı kıyılmış ceviz
Yapılışı: Derin bir kabın içine unu, mayayı, tuzu koyup harmanlayın. Üzerine yağı, ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur tutun. Bu hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. İç malzemeleri için kıymayı sade olarak kavurun. İçine haşlanmış patatesi ezip üzerine yumurtayı cevizi baharatları ekleyip karıştırın. Dinlenmiş hamurları elinizle ya da merdaneyle açın. İç malzemeyi ortasına yerleştirin ve kol böreği gibi sarıp tepsinin ortasından başlayıp sara sara dizin. 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Daha sonra sıcak olarak ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder