Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

27 Temmuz 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Salçasız kısır:Malz.1,5 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
5 adet taze soğan
Yarım demet taze nane
1 demet maydanoz
1 demet roka
2 adet domates
2 adet sivribiber
1 adet limon
Yanında servis yapmak için marul yaprakları
Yapılışı: Bir nevi kısır gibidir ama bir farkı salçasız yapılır. Bulgura tuz ekleyerek üzerini geçecek kadar sıcak suda bekletin. İçine zeytinyağı ekleyin, karıştırıp demlenmeye bırakın. Biraz soğumaya bırakın ve doğranmış diğer malzemeleri tıpkı salata yapar gibi içine ekleyip servis yapın. Domateslerle süsleyip ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder