Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Temmuz 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

İFTAR MENÜSÜ:Mantılı mercimekli köy çorbası.Malz.1 su bardağı hazır mantı
2 çay bardağı az haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı tereyağı
2 çorba kaşığı biber salçası
1 adet kırmızı közlenmiş biber
2 adet sivribiber
1 çorba kaşığı un
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon, kekik, kırmızı pul biber
7 su bardağı su
Yapılışı: Tencereye tereyağı, un ve salçayı koyup karıştırın. Üzerine suyu vererek kaynatın. Daha önceden haşlanmış yeşil mercimek ve nohudu tencereye ilave edin. Kırmızı közlenmiş biberi ve sivribiberi çok küçük parçalara bölün. Ve baharatlarla beraber biberleri de kaynayan çorba karışımına ilave edin. Son olarak rendelenmiş sarımsakları ve mantıyı çorbaya ilave edin 10 dakika daha kaynatın. Sıcak sıcak servis yapın. Bu çorbanın içine isterseniz haşlanmış buğday, bulgur ya da pirinç koyabilirsiniz.
DAMAK TADI....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder