Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Temmuz 2015 Cumartesi

DAMAK TADI

İFTAR MENÜSÜ:Beğendili kavurma.Malz.600 gram kuzu kuşbaşı
6 adet kare milföy hamuru
4 adet közlenmiş patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 sivri biber
1 domates
Yapılışı: Kuzu etlerini tencereye alın, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Oda sıcaklığında yumuşamış olan milföy hamurunu yağlanmış ve unlanmış tepsinin içine dizip üzerine yumurta sürün. 200 derecede 15 dakika pişirin. Bu arada tereyağını unla kavurun, içine sütü ekleyip beşamel hazırlayın. Közlenmiş patlıcanları da ezip üzerine dökün. Karışımı da pişmiş ve kabarmış milföylerin içlerine alın ve kavrulan etleri ekleyin, son bir dokunuşla tereyağı gezdirip sıcak olarak ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder