Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Temmuz 2015 Salı

DAMAK TADI

İFTAR MENÜSÜ:Ispanaklı fırın makarna.Malz.1 paket fırın makarna
500 gram ıspanak yaprakları
2 su bardağı süt
2 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
200 gram beyaz peynir
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı: Makarnaları 15 dakika kadar tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine tereyağını ekleyip karıştırın. Diğer taraftan da sütü yumurtayla çırpın. Makarnaların içine ezilmiş peynirleri ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp makarnanın yarısını dökün, arasına kıyılmış ıspanak yapraklarını koyup kalan makarnayı üzerine boşaltın. Üzerine de sütlü yumurtalı karışımı dökün. 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin. Son olarak kaşar peyniri de ekleyip, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişmeye bırakın. Daha sonra dilimleyip servis tabağına alın.
DAMAK TADI....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder