Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Temmuz 2015 Pazartesi

DAMAK TADI

Tulumba tatlısı:Malz.Hamuru için
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
10 çorba kaşığı un
1 tutam tuz
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı irmik
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Kızartmak için sıvı ayçiçek yağı
Yapılışı: Şerbetini hazırlayın. Soğumaya bırakın. Bir tencerede tereyağını suyu kaynamaya bırakıp azar azar unu ekleyin. 5 dakika kadar pişirin. Un karıştırdığınız kaşığa toplanacaktır, ocaktan alıp soğumaya bırakın. İçine azar azar yumurtaları ekleyin, sıkma torbasının içine koyun, yağın içinde kızarıncaya kadar pişirip şerbete atın. Şerbeti çekince tabağa alıp ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder