Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Temmuz 2015 Cuma

DAMAK TADI

İFTAR MENÜSÜ:İzmir pilavı:Malz.2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz
2 çorba kaşığı Antep fıstığı
3 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
5 adet kuru kayısı
Çeyrek demet dereotu
Çeyrek demet maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz ve su
Yapılışı: Pirinçleri yıkayıp süzün. Pirinçleri, kıyılmış soğanı yağda kavurun, suyunu verip demlenmeye bırakın. Diğer bir tencerede yağı koyup fıstıkları kavurun. Cevizi, fıstığı, kayısıyı ve Antep fıstığını da ekleyip kavurun. Demlenen pilava ekleyip yeşillikleri karıştırın ve kek kalıbına döküp servis tabağına ters çevirin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder