Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Temmuz 2015 Pazar

DAMAK TADI

İFTAR MENÜSÜ:Tavuklu islim kebabı .Malz.600 gram tavuk kıyması
1 soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Kimyon, karabiber
3 adet sivribiber
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
Yapılışı: Patlıcanları uzun şeritler halinde kesip kızartın. Tavuk kıymasını yoğurma kabının içine alın. Üzerine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekleyin. Kıyılmış maydanozu, baharatları ve galeta ununu üzerine ekleyip köfte harcını iyice yoğurun. Uzun parmak şeklinde köfteler yapın. Bu köfteleri de çok kızartmadan yağda pişirin ve kızaran patlıcanların içlerine sarıp sarın. Üzerine kürdanla tutturup fırın tepsisine dizin. Tereyağını eritin, içinde salçayı, tuzu, şekeri ve sivri biberleri birlikte karıştırın ve bu sosu tepsinin dibine ekleyin. 200 derecede 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Servis tabağına alıp sıcak olarak ikram edin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder