Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Temmuz 2015 Cuma

DAMAK TADI

İFTAR MENÜSÜ:Cevizli şerbetli poğaça:Malz.1 adet yumurta
1 çay bardağı su
4 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam limon tuzu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Şerbeti için
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
İçi için
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı şeker
Üzeri için
Antep fıstığı
Yapılışı: Hamuru için su, yumurta, limon tuzu ve yağı karıştırın. Üzerine un ve tuzu ekleyip hamuru yoğurun. Hamuru unlanmış zeminde açıp yuvarlak kesin. İçine cevizli harcı koyup kenarlarını içe kıvırıp kapatın. 200 derecede pişirin. Şerbeti hazırlayın ve soğuk poğaçanın üzerine döküp süsleyin.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder