Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

8 Temmuz 2015 Çarşamba

DAMAK TADI

İFTAR MENÜSÜ:Fıstıklı şiş köfte.Malz.500 gram kuzu kıyma
20 gram kuyruk yağı
Tahta şişler
100 gram Antep fıstığı
1 soğan
2 diş sarımsak
Kimyon, tuz, karabiber, kekik
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Köfteyi yapmak için kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları bir kabın içinde iyice yoğurun. İçine karbonat, fıstık ve galeta unu ekleyin. Bu karışıma yumurta büyüklüğünde köfteler halinde şekil verin. Tahta şişlere köfteleri geçirin kuyruk yağlarnıı aralarına sıralayın. Izgarada her yerini çevirerek güzelce kızartın. Bu şekilde şişler pişerken bir yandan köfteleri kızartın ve ikisini de aynı tabağa alın. Üzerine közlenmiş patates ve biberleri dizip servis yapın.
DAMAK TADI...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder